De Boer geeft Riedewald en Milik kans tegen Go Ahead

Reacties

Ajax start zaterdagavond in de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles met Jaïro Riedewald in de basis. De achttienjarige Amsterdammer krijgt van trainer Frank de Boer de kans als controleur. Ook Stefano Denswil en Arek Milik hebben een basisplaats gekregen.

De Boer geeft Riedewald en Milik kans tegen Go Ahead

Daarmee is er om 20.45 uur geen plaats in de startopstelling voor aanvoerder Niklas Moisander, spits Kolbeinn Sigthórsson, Nick Viergever en Niki Zimling. De Boer kondigde vrijdag tijdens het perspraatje al aan dat Denswil vanwege zijn sterke optredens bij Jong Ajax zou gaan spelen in plaats van Moisander, die zijn aflopende contract nog altijd niet heeft verlengd. Maar dat ook Riedewald (op de foto met Anwar El Ghazi) en Milik mogen starten is opvallend.

Onlogisch is het niet, omdat de nummer 6- en de spitspositie al tijden onderwerp zijn van discussie. Na het vertrek van Daley Blind en Christian Poulsen heeft De Boer nog geen opvolger voor het duo gevonden. Viergever en Zimling voldeden maar deels, waardoor Riedewald dinsdag tegen Barcelona al mocht invallen. 'Hij heeft heel veel kwaliteiten', lichtte De Boer die keuze toe. 'Koppend kan het nog een stuk beter, maar verder heeft hij wel wat weg van Frank Rijkaard.'

Ook Milik krijgt dus weer eens een kans vanaf de aftrap. De laatste keer dat hij in de Eredivisie in de basis startte was tegen Heracles Almelo. De twintigjarige Pool scoorde destijds twee keer, maar moest daarna toch weer plaatsmaken voor Sigthórsson. De IJslander was sindsdien trefzeker tegen NAC Breda (drie goals) en FC Twente.

De opstelling van Ajax kent in vergelijking met het Champions League-duel nog twee wijzigingen, maar die waren al min of meer aangekondigd. Nicolai Boilesen is tegen Go Ahead de aanvoerder van de landskampioen. De Deen keert na zijn hersenschudding, die hij opliep in het EK-kwalificatieduel van Denemarken met Portugal, terug in de basis. Ook Anwar El Ghazi mag starten. Hij profiteert van de slechte beurt die Ricardo Kishna maakte in Camp Nou.

Opstelling Ajax: Cillessen; Van Rhijn, Veltman, Denswil, Boilesen; Klaassen, Riedewald, Andersen; El Ghazi, Milik, Schöne.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.