De Boer gaat Ajax-kwartet niet sparen met oog op PSV

Reacties

Ajax-trainer Frank de Boer is niet van plan het kwartet Ajacieden dat op scherp staat komende zondag tegen NEC te sparen, met het oog op de topper tegen PSV. De coach richt zich eerst op de strijd met de Nijmegenaren.

De Boer gaat Ajax-kwartet niet sparen met oog op PSV

Ajax boekte zondag bij Willem II een ruime uitzege (0-4) en is al vijf duels op rij zonder puntenverlies. Bovendien zijn de Amsterdammers al tien competitieduels op rij ongeslagen. Omdat PSV al minimaal zo goed presteert (tien zeges op rij, twintig keer ongeslagen) zal de topper van 20 maart cruciaal worden in de titelstrijd.

Voor het duel van zondag 16.45 uur staan Riechedly Bazoer, Davy Klaassen, Nemanja Gudelj en Mitchell Dijks op scherp. Een gele kaart tegen de Nijmegenaren zou een schorsing voor het duel met PSV betekenen.

De Boer is daarom op zijn hoede. 'NEC-thuis moeten we ook gewoon winnen. Natuurlijk willen we tegen PSV zo sterk mogelijk aantreden, maar NEC verslaan is niet gemakkelijk. Dat is een stugge tegenstander. Ze komen misschien wat moeilijk tot scoren, maar pas  na die wedstrijd gaan we ons focussen op PSV. In eerste instantie is het dus niet mijn insteek om spelers te sparen. Pas als de stand dat toelaat, zou dat kunnen.  En als ze er met hun hoofd bij zijn, hoeven die jongens ook geen gele kaart te pakken', aldus De Boer, die op de clubsite nogmaals benadrukte dat de eerste volgende wedstrijd zo belangrijk is. 'Ik ben ook helemaal niet met PSV bezig, alleen maar met NEC.'

De Boer hoopt tegen NEC, PSV ontvangt een dag eerder SC Heerenveen, dat zijn aanval opnieuw goed voor de dag komt. Tegen Willem II maakte Arek Milik zijn vijfde goal in de laatste drie wedstrijden en zijn veertiende in totaal. Amin Younes was verantwoordelijk voor twee assists.

Milik
De Boer is lovend over de twee. 'Heel mooi voor Milik. Als spits hoor je ook topscorer te zijn', aldus de Ajax-coach die nog wel steeds een probleem ziet. 'We hebben nog steeds maar één echte spits. Dat is niet de ideale situatie voor een topclub. Als hij wegvalt, moet je alternatieven zoeken', legde De Boer uit. Als eventuele vervanger noemde hij onder andere Anwar El Ghazi.

Dat de Pool geen concurrentie meer heeft, kan ook positief uitwerken beaamt de Ajax-coach. 'Misschien geeft het hem een beetje rust, maar concurrentie hoort er nu eenmaal bij bij een topclub. Kijk maar naar de achterhoede, als we die jongens hadden laten gaan hadden we nu met de gebakken peren gezeten', doelde hij op het transferveto in de winterse transferperiode.

Younes
De Boer was al even blij met de inbreng van Younes. 'Hij was constant dreigend en is in goede vorm. Amin wordt ook steeds sterker', vervolgde De Boer over de linksbuiten, die er alles aan doet om beter te worden. 'Hij is heel vaak op zijn vrije dag hier. Dan pakt hij een ballenzak en gaat hij oefenen op afronden. Hij is heel leergierig en niet snel tevreden. Hij wil elke dag beter worden. En dat is goed.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.