De Boer: 'Ga ervan uit dat het kampioenschap binnen is'

Ajax-trainer Frank de Boer zag, op de eerste tien minuten na, een prima optreden van zijn ploeg op bezoek bij NAC Breda. Omdat de beginfase zonder kleerscheuren werd overleefd kon Ajax met 2-0 winnen. Een zege in het volgende thuisduel met Willem II volstaat voor de 32ste landstitel.

'Ik ga er dus vanuit dat het kampioenschap binnen is', vertelde De Boer aan Eredivisie Live. 'We krijgen Willem II thuis en die wedstrijd moeten we gewoon winnen. Dan wordt het weer een heel mooi feest.'

Over het optreden van vanavond was De Boer tevreden. 'Na de eerste tien minuten, waarin zij twee grote kansen kregen, bleven we prima overeind. We hebben gecontroleerd tot de laatste minuut en zijn niet meer in de problemen geweest. Het was ook wachten op de vrije ruimtes, aangezien ze het bij NAC niet meer konden belopen. We hebben bovendien fantastisch positiespel gespeeld.'

'Iedere keer was Lasse Schöne vrij of konden we met een driehoekje iemand anders vrij krijgen. Het was genieten en wachten op de 3-0', ging De Boer verder over de slotfase. 'Zo hoor je een wedstrijd uit te spelen.'

De JongAanvoerder Siem de Jong was iets terughoudender dan zijn coach. 'We hebben de eerste helft geluk gehad bij de kansen van Botteghin, Hooi en Ten Voorde. Daarna werden we wakker. Het was in de eerste helft te onrustig, na rust was dat beter. Als we volgende week winnen dan vertel ik hoe het voelt om drie keer op rij kampioen te worden.'

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.