De Boer en Moisander: 'Dit was heel goede wedstrijd'

Bij Ajax was er na de zege bij FC Twente (0-2) louter tevredenheid. Ajax-coach Frank de Boer was blij dat zijn ploeg dicht bij zichzelf is gebleven en het vertrouwde positiespel op de mat legde.

De Boer en Moisander: 'Dit was heel goede wedstrijd'

'Ik ben heel tevreden, dit was een heel goede wedstrijd', analyseerde De Boer. 'We hebben bijna negentig minuten lang gedomineerd. Voetballend was het heel goed. Dat was het de vorige weken eigenlijk ook al, die lijn hebben we doorgezet. Alleen staan we nu met drie punten', verwijst De Boer naar de competitieduels met Roda JC (1-1), ADO Den Haag (1-1), de uitschakeling in de Europa League na strafschoppen bij Steaua Boekarest en de bekernederlaag (0-3) tegen AZ.

'Twente mag nog blij zijn met 0-2', vervolgde De Boer. 'Het had vanavond ook gewoon 0-5 kunnen worden.'

Niklas Moisander nam met een fraaie knal van afstand het openingsdoelpunt voor zijn rekening. Hij sprak voor de camera's van Eredivisie Live zijn blijdschap uit. 'Dit is een heel goed gevoel. De eerste helft speelden we heel goed. Deze overwinning is heel belangrijk.'

Dat Moisander de voorbije week kritiek kreeg omdat hij wat foutjes had gemaakt, deerde hem niet. 'Dat hoort een beetje bij mijn spel. Gelukkig heb ik vandaag van waarde kunnen zijn. En wat betreft onze teamprestatie: we hebben vandaag niet zoveel anders gedaan als de laatste wedstrijden. Alleen nu hebben we wél gescoord en staan we hier met een goed resultaat. We gaan daarom vol voor het kampioenschap', besluit de Fin die met Ajax twee punten achter PSV staat.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's