De Boer en Klaassen kijken tevreden terug op oefenduel

Reacties

Ajax-trainer Frank de Boer kijkt tevreden terug op het oefenduel met VfL Wolfsburg. De Amsterdammers speelden vanavond in de Amsterdam Arena met 1-1 gelijk.

De Boer en Klaassen kijken tevreden terug op oefenduel

'We hebben gedaan wat we graag willen, tegen een tegenstander die zich niet zomaar laat overrompelen', aldus De Boer op de clubwebsite. 'Ook het druk zetten ging vrij aardig. We begonnen de tweede helft iets minder, maar pakten het gelukkig snel weer op. Uiteindelijk ging het kaarsje na tachtig minuten wel uit.'

'We hebben bij vlagen goed gespeeld', beaamde ook aanvoerder en doelpuntenmaker Davy Klaassen. 'We hebben continu druk gegeven en dat pakte best goed uit. Daar trainen we ook hard op. Alleen hadden we zodra we de bal veroverden, veel sneller naar voren moeten kijken', aldus de middenvelder.

Ook De Boer betitelde die zogeheten omschakelmomenten als belangrijkste verbeterpunt. 'Dan moeten de jongens veel directer zijn en de bal naar voren spelen. Uiteindelijk was gelukkig wel heel duidelijk dat de intentie goed was. Daar begint het mee. In de eerste helft hadden we meer controle, maar dat de verhoudingen na rust wat anders lagen had ook met Wolfsburg te maken. Zij brachten zeven verse jongens, waaronder spelers als Kevin De Bruyne en Ivan Perisic. Dan staat er wel wat kwaliteit.'

In aanloop naar de duels met Rapid Wien in de derde voorronde van de Champions League oefent Ajax alleen woensdag nog tegen Saint-Étienne. De club  meldt vrijdag dat het eerste duel met de Oostenrijkers, mits de UEFA goedkeuring zal verlenen, op woensdag 29 juli is. Zes dagen later speelt Ajax in de Arena de thuiswedstrijd. De aftrap is dan om 20.15 uur.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.