De Boer en Almere City uit elkaar na mislukte lijmpoging

Dick de Boer is definitief vertrokken bij Almere City FC. De 64-jarige Volendammer liet zich enkele weken geleden als manager technische zaken kritisch uit over de gang van zaken bij de club toen hij nog trainer was.

De Boer en Almere City uit elkaar na mislukte lijmpoging

Zo sprak De Boer, die dit seizoen werd vervangen door Fred Grim, het vermoeden van sabotage uit. Aanvankelijk was het de bedoeling de ontstane frictie middels een gesprek met Grim weg te nemen, maar in die opzet is de club niet geslaagd.

'Het leek alsof spelers er geen zin in hadden', luidde de duidelijke mening van De Boer in het bewuste interview met Omroep Flevoland over het duel met FC Oss in augustus (2-3 verlies). 'Het leek wel alsof ze blij waren dat ze geschorst waren of dat ze niet mee wilden doen. Ik had destijds op moeten stappen.' In dat duel kregen drie spelers van Almere een rode kaart.

De Boer noemde zijn gedane uitspraken eerder vooral onhandig, maar benadrukt niets verkeerds te hebben gezegd. 'Achteraf had ik het interview niet moeten geven. We blikten terug op de gebeurtenissen op het eerste halfjaar, maar wat koop ik ervoor om terug te blikken op dingen die passé zijn? Laten we hopen dat het goed afloopt.'

Die goede afloop kwam er dus niet. Geconcludeerd werd dat een samenwerking niet meer mogelijk zou zijn.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen