De Boer: 'Een overwinning was niet terecht geweest'

Bij Ajax-trainer Frank de Boer overheerste na het gelijkspel tegen Paris Saint-Germain de opluchting. 'Hier zijn we zeer zeker blij mee', sprak hij na de 1-1.

De Boer analyseerde de wedstrijd realistisch en nuchter. Volgens hem had het niet veel gescheeld of Ajax had de wedstrijd door toedoen van individuele fouten volledig uit handen gegeven. 'We gaven de 1-0 weg door een fout van Nicolai Boilesen. Eigenlijk waren het zelfs twee fouten', aldus de coach tegenover de NOS.

Direct na de pauze gaf Ajax de Fransen weer bijna een doelpunt cadeau. 'Dus als je onze eerste helft en die honderd procent kans bij elkaar optelt, mag je blij zijn dat we een punt hebben', vervolgde De Boer. 'De eerste helft was gewoon niet goed. We waren onzeker in balbezit en na hun doelpunt sloop de angst erin. Daarom heb ik in de pauze Nick Viergever ook gewisseld (voor Niki Zimling, red.).'

'Daardoor kregen we na rust meer grip en ritme op de wedstrijd. We kwamen dichterbij hun doel en maakten de gelijkmaker. Bijna wonnen we nog, maar dat was niet terecht geweest', verwees De Boer naar de tweede vrije trap van doelpuntenmaker Lasse Schöne, die uiteenspatte op de paal.

'Het moet een stuk beter. Dat weten we allemaal. De tweede helft biedt mij de hoop dat het ook beter kán. Vooraf zeiden we dat we in elk geval een punt wilden behalen. Dat hebben we eruit weten te slepen', besloot de Ajax-trainer.