De Boer: 'Dit is sneu, want we zaten goed in de wedstrijd'

De uitschakeling van Ajax in de derde voorronde van de Champions League door Rapid Wien (2-3) is een 'deceptie' voor Frank de Boer, al houdt de trainer vol dat zijn elftal goed in de wedstrijd zat.

De Boer reageerde bij SBS 6 ontgoocheld na de nederlaag tegen Rapid Wien. 'Als je op 2-2 komt, dan mag je het daarna niet meer uit handen geven', stelde hij. 'Ik wilde vlak voor die laatste tegengoal net met de punt naar achteren gaan spelen. Maar Rapid kreeg één mogelijkheid en het was weer hangen.'

Door doelpunten van Arek Milik en Nemanja Gudelj repareerde Ajax na rust aanvankelijk nog de 0-2 achterstand uit de eerste helft. Toch vond De Boer het spel voor rust niet slecht. 'Die tussenstand was zó sneu, want we zaten op dat moment goed in de wedstrijd. In de eerste helft zijn zij twee keer voor onze goal geweest en twee keer waren ze effectief.'

'Wat ik vind van de uitschakeling?', vervolgde De Boer. 'Het is niet goed gegaan vandaag, maar de intentie was er wél. Ik had hier niet op gerekend, dit is een enorme deceptie. Dit mag niet gebeuren, omdat je weet dat dit belangrijk is voor Ajax en het Nederlandse voetbal. Maar het gebeurt toch.'

Een échte reden voor het verlies kon De Boer vlak na het laatste fluitsignaal nog niet geven. 'Het zijn altijd details waar het aan ligt. Bij de eerste tegengoal gaan na Daley Sinkgraven nog drie mensen in de fout. Dat zijn de harde lessen van het topvoetbal', besloot de Ajax-coach.