De Boer debuteert met overwinning tegen Volendam

Dick de Boer heeft zijn eerste wedstrijd als trainer van Almere City FC gewonnen. Op eigen veld was zijn ploeg te sterk voor subtopper FC Volendam: 3-2.

Het was een raar duel met veel perspectiefwisselingen. Aanvankelijk waren de bezoekers de bovenliggende partij. Dat resulteerde na twintig minuten spelen in een doelpunt van Melvin Platje, maar tien minuten later trok Mitchell Burgzorg de stand weer gelijk: 1-1. Een rode kaart van Ralph Hovestad, vlak voor het rustsignaal, kantelde de wedstrijd volledig.

Almere City had in de tweede helft lange tijd het initiatief en zag dat met een doelpunt van Iwan Redan beloond worden: 2-1. Een wanhoopsoffensief leek de ploeg van trainer Gert Kruys toch nog een puntje op te leveren toen invaller Michiel Kramer kort voor tijd de 2-2 binnenschoot, maar een minuut later was het door een doelpunt van Serdar Öztürk aan de overkant raak.

Dick de Boer was na afloop de gevierde man. De oefenmeester nam het roer deze week over van de ontslagen Henk Wisman en bezorgde Almere City het zestiende punt in de 28ste wedstrijd. De ploeg is nog altijd hekkenlsuiter, maar het gat naar nummer voorlaatst - Fortuna Sittard - is verkleind tot twee punten. Foto: VI Images