De Boer: 'Collectief falen, niet alleen Vermeer schuldig'

Ajax-trainer Frank de Boer wilde voorlopig nog geen conclusies verbinden aan de pijnlijke nederlaag tegen PSV. In Eindhoven zakte zijn ploeg door het ijs: 4-0. Voor De Boer was het de grootste verliespartij ooit als trainer van Ajax in de Eredivisie.

De Boer: 'Collectief falen, niet alleen Vermeer schuldig'

Tussen de 53ste en de 68ste minuut scoorde PSV liefst vier keer. De Boer erkende dat zijn ploeg in elkaar zakte. 'Na die eerste goal zeker ja. Maar daarvoor was er eigenlijk niet zoveel aan de hand. Op een slechte beginfase na hadden we de controle. Uit het niets wordt het dan 1-0 en uit de kluts valt de 2-0. Daarna moeten we ook wel erg veel ruimte weggeven. Heel teleurstellend dit. Het was niet des Ajax in die fase', aldus De Boer voor de camera's van FOX Sports.

De 1-0 van Tim Matavz werd ingeleid door een enorme fout van doelman Kenneth Vermeer. De roep om Jasper Cillessen als vervanger van de de laatste weken bekritiseerde international neemt zodoende toe, zag ook bondscoach Louis van Gaal vanaf de tribune.

De Boer wilde Vermeer niet aanwijzen als enige schuldige. 'Als je ziet hoe we staan te pielen in de hoek bij die 1-0, ongelofelijk amateuristisch. Dat baart wel zorgen. We moeten in de komende weken nu aan vertrouwen gaan winnen en dit gaan herstellen. Er komt een periode waarin dat volgens mij ook moet kunnen. Maar het komt niet zomaar terug. Daar moet je wel wat voor doen.'

Of De Boer Vermeer gaat slachtofferen liet hij in het midden. 'Als ik dat ga doen, ga ik het zeker niet nu voor de camera's roepen. Het was een collectief falen, we moeten niet alleen hem de schuld geven. Zo speelde bijvoorbeeld ook Niklas Moisander slecht. Maar nogmaals, we doen het als team', besluit De Boer die nu met Ajax op de zevende plaats in de Eredivisie staat.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen