De Boer binnen 24 uur trainer van Internazionale

Reacties

Frank de Boer wordt de nieuwe trainer van Internazionale. Beide partijen verwachten binnen 24 uur de laatste plooien glad te strijken, bevestigen bronnen rond De Boer aan Voetbal International.

De Boer binnen 24 uur trainer van Internazionale

Het meest voorname punt tijdens de onderhandelingen is de contractduur. De Boer wil het liefst voor minimaal drie seizoenen tekenen bij Inter. Wat betreft salaris zijn beide partijen er eigenlijk wel uit. De verwachting is dat de laatste plooien binnen 24 uur gladgestreken worden, waarna De Boer zich direct op het trainingsveld in Milaan meldt. Hij wordt vergezeld door Orlando Trustfull, die net als bij Ajax als assistent van De Boer aan de slag gaat.

De 46-jarige De Boer leek vorige week nog naast de klus bij Inter te grijpen. Mancini liet de clubleiding namelijk weten toch te willen blijven en zelfs open te staan voor contractverlenging. Nadat de Italiaan hoorde dat Inter al contact gehad had met andere trainers, ontstak hij in woede en besloot hij in ruil voor een forse afkoopsom alsnog te vertrekken. Daarover bereikte hij maandag een akkoord met de clubleiding.

Door de ommedraai bij Mancini kwam Inter direct weer bij De Boer terecht. De oefenmeester wordt al jaren in de gaten gehouden door de Italiaanse topclub, waar men erg onder de indruk is van het werk dat De Boer ruim vijf seizoenen verrichtte bij Ajax. Dat De Boer niet bang is om jeugdspelers in te passen klinkt Inter als muziek in de oren. Mancini maakte immers weinig gebruik van de sterke jeugdopleiding van de club.

Door zijn vertrek naar Inter komt de geplande sabbatical van De Boer te vervallen. De oud-international wilde eigenlijk een jaartje rust nemen na zijn periode bij Ajax, maar hij ziet Inter als een unieke kans. De Boer krijgt van de club de kans en de tijd om wat op te bouwen in Italië, mede omdat hij in zijn eerste jaar te maken krijgt met een selectie die niet direct de zijne is.

De vrij oude selectie van Inter kan niet heel uitgebreid versterkt worden omdat de club onder toezicht van de UEFA staat na het overschrijden van de Financial Fair Play-regels. Na dit seizoen is dat anders en is de club van plan fors te investeren in de selectie. Tot die tijd zal De Boer het grotendeels met de huidige selectie moeten doen, aangevuld met grote talenten uit de jeugd. (Roy van den Berghe)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.