De Boer bewandelt eigen pad: 'Ik volg keepersdiscussie niet'

Frank de Boer moet zijn manschappen na de teleurstellende week, waarin zijn ploeg zowel tegen Barcelona als tegen PSV ten onder ging met 4-0, klaarstomen voor de tweede ronde van het KNVB Bekertoernooi. De trainer van Ajax opent het bekerseizoen tegen FC Volendam, de nummer vijftien van de Jupiler League.

De Boer bewandelt eigen pad: 'Ik volg keepersdiscussie niet'

'Het is prettig dat we woensdagavond alweer in actie komen. Juist na een teleurstellende wedstrijd wil je je zo snel mogelijk herpakken. Dat had ik vroeger als speler al. Het is belangrijk om nu weer een stap vooruit te maken in de fase. We moeten snel de weg omhoog vinden', aldus De Boer op de clubwebsite.

Jasper Cillessen in actie namens Ajax.
Jasper Cillessen in actie namens Ajax.

De coach van de regerend landskampioen past zijn elftal gezien het drukke programma enigszins aan voor het duel met Volendam. Kolbeinn Sigthórsson, Nicolai Boilesen en Bojan Krkic krijgen rust en worden in de wedstrijdselectie vervangen door Lesley de Sa, Ruben Ligeon en Tobias Sana.

'We moeten zorgvuldig omgaan met onze spelers. Er komt een zware periode aan en het biedt ook de mogelijkheid om spelers als De Sa een kans te geven', meent De Boer. 'Lesley is een typische rechtsbuiten, waar we op dit moment niet van over lopen.'

Discussie
Verder werd al eerder duidelijk dat Jasper Cillessen het doel verdedigt tijdens de bekerwedstrijden. De Boer wilde verder niet veel kwijt over de keepersdiscussie. 'Ik volg die hele discussie niet.'

'Over dergelijke zaken overleg ik met de leden van de technische staf. Verder heb ik geen andere meningen nodig', aldus De Boer. Kenneth Vermeer ging zondag tegen PSV opzichtig in de fout bij de eerste treffer in Eindhoven, waardoor de speelkansen van Cillessen in Amsterdam alleen maar toe lijken te nemen.

Ajax en FC Volendam treffen elkaar woensdagavond in de Amsterdam Arena, een dag na de uitvaart van Gerrie Mühren. De oud-voetballer is geboren Volendammer en speelde jarenlang voor beide clubs.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen