De Boer: 'Als je thuis niet wint van Fenerbahçe, lig je eruit'

Reacties

Ajax-trainer Frank de Boer gelooft er nog in dat zijn ploeg in de Europa League kan doordringen tot de volgende ronde. Volgens de coach was de 1-0 nederlaag tegen Fenerbahçe deels te wijten aan slordige passing en verkeerde keuzes.

De Boer: 'Als je thuis niet wint van Fenerbahçe, lig je eruit'

Door voor de derde keer niet te winnen in Groep A staat Ajax halverwege de groepsfase derde. 'De volgende wedstrijd tegen Fenerbahçe is cruciaal. Als je thuis niet wint, ben je uitgeschakeld', concludeerde De Boer bij FOX Sports. Dat lijkt echter wat voorbarig, aangezien bij een gelijkspel in De Arena het verschil tussen beide ploegen twee punten blijft, met dan nog twee wedstrijden te spelen.

De Amsterdammers kenden een valse start in Istanbul, zag ook De Boer. 'In de eerste twintig minuten oogden we onzeker. Spelers durfden de bal niet op te eisen en voerden niet uit wat we van tevoren hadden afgesproken', luidde zijn analyse.

'Daarna pakten we de draad op en toen zag je ook dat we ruimtes kregen op het middenveld. De laatste pass was niet altijd zuiver of we maakten verkeerde keuzes. In de tweede helft was er eigenlijk niet veel aan de hand.'

Door de zege van Molde FK op Celtic lijken de Noren, die zeven punten hebben, niet meer te achterhalen voor Ajax, dat het met twee punten moet doen. Fenerbahçe verdedigt op 5 november in Amsterdam een voorsprong van twee punten op nummer drie Ajax. De Boer weet dat winnen tegen de Turken geen gemakkelijke opgave is. 'Het zal lastig worden door de goede spelers, maar het is zeker niet onmogelijk.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.