De Boer: 'Ajax heer en meester, penalty leek niets'

Reacties

Door toedoen van een fout van scheidsrechter Milorad Mazic en een aantal gemiste kansen heeft Ajax bij APOEL Nicosia twee punten te weinig gekregen. Dat concludeerde trainer Frank de Boer na de 1-1 op Cyprus.

De Boer: 'Ajax heer en meester, penalty leek niets'

'We hadden moeten winnen gezien de verhouding op het veld en daarom ben ik teleurgesteld, maar ik ben tegelijk ook trots op de jongens. We waren namelijk heer en meester', aldus De Boer tegen de NOS.

Hoewel De Boer vond dat zijn elftal slordig omsprong met de mogelijkheden, kraakte hij ook de arbitrage. 'We kregen een penalty tegen waarbij helemaal niets aan de hand was. Doordat APOEL scoorde kon de ploeg zijn favoriete spelletje spelen. Of ik er wat over tegen de scheidsrechter heb gezegd? Nee, ik focus me op andere dingen.'

De Boer zag Kolbeinn Sigthórsson en Thulani Serero enorme kansen op de winnende goal missen. 'Serero had echt een goal moeten maken en die fantastische aanval in de tweede minuut verdiende ook een doelpunt', verwees De Boer naar de mogelijkheid voor Sigthórsson. 'We hebben genoeg kansen gehad om het af te maken, maar nogmaals: ik ben heel tevreden over de manier waarop we hebben gespeeld. We waren beter dan APOEL, dat een linke ploeg is die hoopte op een klutstreffer. En die viel.'

Met twee punten na duels met APOEL en Paris Saint-Germain staat Ajax er in Groep F redelijk kansrijk voor om in elk geval Europees te overwinteren. 'En ik ben er heilig van overtuigd dat als we het spel van vandaag laten zien tegen Barcelona, er vanzelf punten komen. Maar dan moet het wel een keer meezitten', sloot De Boer af, refererend aan het volgende duel in het miljoenenbal van zijn ploeg in Camp Nou op 21 oktober.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.