De Boeck gaat gevecht met Booy aan tegen degradatie

Glen de Boeck grijpt zijn kans en gaat sinds elf maanden weer aan het werk. De voormalig Belgisch international neemt als trainer het noodlijdende Waasland-Beveren in elk geval tot het eind van dit seizoen onder zijn hoede, met een optie op nog een seizoen.

De Boeck gaat gevecht met Booy aan tegen degradatie

De Vlaamse ploeg is sinds dit weekeinde de rode lantaarndrager in de Belgische Eerste Klasse en De Boeck moet zijn ploeg daar weg halen. 'Ik had onmiddellijk een goed gevoel bij deze club, ik wil hier op korte én lange termijn iets neerzetten', toont De Boeck zich tegenover Het Nieuwsblad ambitieus over zijn nieuwe baan.

'En ja, we hebben het ook al over mogelijke versterkingen gehad', zet hij zijn woorden verder kracht bij. 'Vandaag (maandag, red.) train ik niet maar ik heb wel gesprekken met de spelers.'

Na zijn vertrek bij VVV-Venlo in december 2011 had De Boeck zich niet meer als coach laten zien. Daarvoor was hij in verschillende trainersfuncties actief bij Anderlecht, Cercle Brugge en Germinal Beerschot.

De Boeck was eerder in beeld om als assistent van Frank Vercauteren aan de slag te gaan bij Sporting Lissabon. De verhuizing naar Portugal ging niet door, omdat hij de voorkeur gaf aan een dienstverband dichter bij huis. Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van de fotodatabank VI Images (klik hier), tenzij anders vermeld.

Bekijk hier al onze video's