De Beule schiet Lokeren naar tweede plaats

SC Lokeren blijft het goed doen in de Eerste Klasse. De nummer twee van België won met 4-0 van Bergen. Op eigen veld deed Davy De Beule zijn naam eer aan. Met drie treffers was hij de 21-jarige aanvaller de beul van het bezoekende Bergen.

De zege was verdiend. De thuisploeg zocht vanaf de eerste minuten de aanval, zonder aanvankelijk al te veel kansen te creëren. Totdat De Beule in de 38e minuut uithaalde met een knappe volley: 1-0. Na rust scoorde hij nog twee maal. Een keer met het hoofd (68e minuut) en één keer in een klutssituatie (77e minuut). Arnar Vidarsson bepaalde de eindstand op 4-0. Bij Bergen liep Douai tegen twee gele kaarten aan.

AA Gent zag een goede reeks ten einde komen tegen Westerlo. De thuisploeg was net iets sterker in het matige duel dat de bezoekers van Het Kuipje te zien kregen. Beide ploegen werkten hard, maar goed voetbal was amper te zien. Jef Delen tekende in de 72ste minuut voor de enige treffer en zette zo een punt achter de serie van drie gewonnen wedstrijden van AA Gent en coach Jan Olde Riekerink.

In de overige drie duels won La Louvière met 2-0 van Excelsior Moeskroen, was SK Beveren te sterk voor Antwerp (3-1) en speelden KV Mechelen en Standard Luik met 1-1 gelijk.