'De AZ-trein dendert door, ik zie zoveel mooie dingen'

Reacties

Na de 6-3 overwinning van afgelopen zaterdag op Heracles Almelo lijkt het slechts een kwestie van tijd voordat AZ net als vorig seizoen de nummer drie van de Eredivisie is.

'De AZ-trein dendert door, ik zie zoveel mooie dingen'

'De AZ-trein dendert door. Ik ben zo benieuwd waar dit gaat eindigen', zegt trainer John van den Brom in gesprek met Voetbal International. 'Het gaat geweldig na de winterstop. Wij kennen geen verval, sterker: we laten juist alleen een stijgende lijn zien. Ik zie zoveel mooie dingen.'

AZ won inmiddels al zes competitieduels op rij, terwijl het ook in de halve finale van het KNVB-bekertoernooi staat. Toch blijven de Alkmaarders naar verbetering zoeken. 'Onze aanvallers balen dat ze er niet meer maakten en onze verdedigers balen van de tegentreffers', stelt Van den Brom.

Niettemin was de indrukwekkende zege in Almelo cruciaal in de strijd om de derde plaats. AZ staat nu vierde, met maar één punt minder dan Heracles. 'Wat de strijd om de derde plaats betreft was onze overwinning bij Heracles een topresultaat', zegt Ron Vlaar, de 31-jarige verdediger die sinds zijn rentree in het shirt van de Alkmaarders nog niet verloor.

Het had een opmars van de twaalfde naar de vierde plaats tot gevolg. Het doel van AZ is wat Vlaar betreft duidelijk. 'Wij moeten uitstralen dat we derde willen worden, ik wil dat in ieder geval graag. Bij ons loopt het heel goed sinds de winterstop, we winnen nu alles. Maar we moeten ook kritisch blijven, we maakten het onszelf onnodig moeilijk. Onze tegenstanders gaan zich nu op ons instellen.'

Lees meer over de onstuitbare opmars van AZ in de nieuwe VI, die vanaf woensdag in de winkels ligt en nu al is te bestellen. VI lezen kan natuurlijk ook op VI Premium.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.