De afvallers: van Vermeer tot Van der Wiel

Reacties

Gregory van der Wiel is de prominentste afwezige in de dertigkoppige voorselectie die bondscoach Louis van Gaal dinsdagavond bekendmaakte. Ook Kenneth Vermeer, de doelman waar Van Gaal zo lovend over was, is afgevallen.

De afvallers: van Vermeer tot Van der Wiel

Ajacied Vermeer werd door Van Gaal nog niet zolang geleden omschreven als doelman die het beste in zijn profielschets past, maar heeft het moeten afleggen tegen zijn ploeggenoot Jasper Cillessen (Ajax), Michel Vorm (Swansea City), Tim Krul (Newcastle United) en Jeroen Zoet (PSV). Ook Maarten Stekelenburg (Fulham), doelman tijdens de WK-finale van vier jaar geleden, blijft thuis.

Van der Wiel leek een zekerheidje in de selectie voor het WK, maar de back van Paris Saint-Germain kampt met knieklachten en is daardoor afgetroefd door Daryl Janmaat (Feyenoord) en Paul Verhaegh (FC Augsburg). Achterin is het ook een hard gelag voor Virgil van Dijk en John Heitinga. Van Dijk kende een uitstekend debuutseizoen bij Celtic, maar krijgt niet de kans van Van Gaal. Ook Heitinga kan op vakantie. De ex-Ajacied kende een behoorlijke tweede seizoenshelft bij Fulham, maar werd niet uitgenodigd. Datzelfde geldt voor Alexander Büttner van Manchester United, Urby Emanuelson van AC Milan en Ajacied Ricardo van Rhijn.

Marco van Ginkel (Chelsea) en Davy Klaassen (Ajax) zijn de voornaamste slachtoffers op het middenveld. Zij waren wel present in Hoenderloo, maar keren huiswaarts. Datzelfde geldt voor aanvallers Luciano Narsingh en Luc Castaignos, voor wie het slechte nieuws van Van Gaal als minder grote verrassing zal komen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.