'Dazzling' Drenthe, Robben weer naast podium

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

'Dazzling' Drenthe, Robben weer naast podium

Royston Drenthe heeft het in zich om de fans te betoveren, zo blijkt ook uit de beelden die zijn club Sheffield Wednesday via youtube naar buiten bracht. De gewezen Oranje-international zet op Boxing Day zijn Blackpool-opponent te kijk met 'dazzling footwork', zo luidt het veelzeggende bijschrift. Alleen zo jammer dat hem schijnbaar de energie ontbeert om de actie met een goede voorzet te vervolgen…

• De laatste dagen voor de jaarwisseling zijn natuurlijk de uitgelezen periode om de lijstjes te bengen. Ook het Franse L’Equipe komt met het sluitstuk van zijn top honderd. Ook hier moet Arjen Robben als nummer vier zijn meerdere erkennen in the usual suspects, al is dit keer de volgorde anders. Bayern-doelman Manuel Neuer geeft Lionel Messi en Cristiano Ronaldo het nakijken.

• Bij Hertha BSC zorgde hij enkele weken geleden nog voor de nodige ophef door zijn  ongenoegen over trainer Jos Luhukay publiekelijk te maken om vervolgens weer heel nederig zijn excuses te maken voor zijn 'door emotie' ingegeven uitlatingen.

Salomon Kalou doet zijn best om weer helemaal fris en fruitig aan de start van de voorbereiding op de tweede seizoenshelft te staan en dat doet de Ivoriaan in New York en op onorthodoxe wijze.

En wie zich afvraagt wie die sexy dame is die Kalou helpt bij zijn training: ze luistert naar de naam Caley Alyssa en is in het dagelijks leven yogalerares. Ze prijst zich gelukkig de Ivoriaan te mogen helpen. 'Hij is een wereldklasse-atleet, maar hij is ook zo aardig en vriendelijk, en vooral een fantastische mooi mens. Echt een eer en een genoegen.'

'Die 'luie voetballers' hoor ik nooit over geen zin of drukke programma’s.'
Voetballers hebben het imago mietjes te zijn, maar oud-schaatser Erben Wennemars is het niet eens met dat stereotype beeld. 'Geen wonder dat een voetballer Sportman van het jaar is geworden en het Nederlands elftal Sportploeg. Ze spelen elk weekend en door de week nog een wedstrijd in de beker of voor de Champions League. En in de vakantie gaan ze rustig acht weken op stap met Oranje.' (AD)

• Afgelopen zomer maakte Dirk Kuijt op het WK indruk in de achtste finale tegen Mexico (2-1 winst). Het was op dat moment in het stadion in Fortaleza bijna veertig graden in de schaduw. 'Ik geloof niet dat ik me had ingesmeerd', verklapte Kuijt, die voor rust als linksback in de volle zon speelde, aan het AD.

'Bij rust dacht ik: lekker de tweede helft in de schaduw', vervolgde Kuijt. 'Maar toen zei Van Gaal: ‘Je gaat naar rechts.’ Wéér vol in de zon..'

'Ik ben er altijd klaar voor.'
Liverpool-keeper Simon Mignolet belandde door een reeks slechte wedstrijden op de bank bij The Reds. Vrijdag moest hij al na vijftien minuten de geblesseerde Brad Jones vervangen. De Belg verklaarde vervolgens bij BT Sport dat hij altijd klaar is om te spelen. Helaas zette hij dit seizoen deze woorden nog weinig kracht bij met daden.

• Een dopingcontrole levert vaak weinig plezier op, maar toen PEC Zwolle-aanvoerder Bram van Polen samen met de aanvoerder van Sparta Praag wachtte op zijn plasje maakte hij er toch het beste van. 'Op een gegeven moment pakte hij zijn telefoon erbij om de andere uitslagen die avond door te nemen met zijn manager. 'Zitten er nog verrassingen bij?', vroeg ik. 'Behalve dan dat jullie van ons hebben gewonnen.' Ze moesten er hard om lachen.' (AD)

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.