Davids als trainer op stage bij Telstar

Reacties

Edgar Davids loopt de komende drie weken stage bij Telstar. De oud-middenvelder is bezig met het halen van zijn opleiding TC1 en is vanaf woensdag te vinden bij de club uit de Jupiler League.

Davids als trainer op stage bij Telstar

Davids zal bij Telstar meelopen met hoofdtrainer Michel Vonk en assistent-trainer Dennis de Nooijer. De oud-international is al ruim een jaar bezig aan de trainersopleiding.

In maart 2014 werd bekend dat Davids een van de zestien cursisten voor het hoogste trainersdiploma zou worden, maar twee maanden later liet hij weten van de deelname af te zien omdat de KNVB steeds de regels veranderde. In mei 2015 besloot de KNVB om Davids een aangepast programma aan te bieden, waarna hij alsnog besloot zich in te schrijven. In het kader van die cursus liep hij dat jaar al stage bij FC Twente.

Davids begon zijn carrière als speler bij Ajax, waarna hij voor topclubs als AC Milan, Juventus en Barcelona speelde. Zijn trainersloopbaan startte hij in oktober 2012 evenwel bij het nietige Barnet, waar hij de functie van speler/manager bekleedde. Daar stapte hij in januari 2014 op.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.