David Connolly toch niet naar AZ

David Connolly (foto) gaat niet naar AZ. De Alkmaarse club bevestigde dat de Ierse international niet met de club in zee wil gaan. Om 'persoonlijke redenen' weigert de voormalig aanvaller van Feyenoord naar AZ komen. De Alkmaarse club is boos en neemt geen genoegen met de uitleg.

David Connolly toch niet naar AZ

AZ-voorzitter Dirk Scheringa vertelde dat Connolly als reden zou hebben opgegeven dat zijn vriendin last van heimwee zou hebben. Maar de preses vermoedt dat de belangstelling van het Engelse Wimbledon (First Division) de grootste reden is van de afwezigheid van Connolly. The Dons zouden meer geld bieden dan de Ier bij AZ ontvangt, aldus Scheringa.

AZ sommeerde de 24-jarige speler zich onmiddelijk te melden in de Alkmaarderhout, maar vrijdag tijdens de perspresentatie was de speler niet aanwezig. Volhardt Connolly in zijn weigering om naar Alkmaar te komen, dan is de club van plan om de FIFA te verzoeken een speelverbod uit te vaardigen voor de speler.

Eerder deze week bleek AZ zeer attent. Want nadat Feyenoord-voorzitter Jorien van den Herik meldde dat de Rotterdamse club afzag van een nieuwe overeenkomst met Connolly, lukte het de Alkmaarse club om de aanvaller vast le leggen. De Ier zou de komende drie seizoenen het shirt van AZ dragen.

Bekijk hier al onze video's