David Connolly tekent bij AZ

Eén dag nadat Feyenoord-voorzitter Jorien van den Herik meldde een streep door de naam van David Connolly te hebben gezet, heeft de aanvaller een nieuwe club. De Ierse international speelt de komende seizoenen bij AZ.

David Connolly tekent bij AZ

De 24-jarige Ier vertelde dinsdag nog in het Rotterdams Dagblad dat Feyenoord zijn club was, en dat hij bereid zou zijn om een flink stuk van zijn salaris in te leveren om maar te kunnen blijven voetballen in de Kuip. Dat inleveren nam Feyenoord met een flinke korrel zout. Drie miljoen gulden, zou de Ier volgens voorzitter Van den Herik hebben geëist, waarna de preses een punt zette achter de onderhandelingen. Na de woorden van Van den Herik, tekende Connolly snel een contract bij AZ. Tot de zomer van 2004 draagt de speler het shirt van de club uit Alkmaar.

AZ meldde zich de afgelopen maanden al nadrukkelijk om Connolly over te nemen als zijn contract bij Feyenoord af liep. Zijn verbintenis bij de Rotterdamse club liep op 1 juli af.

De Ier is de vierde nieuwe speler in de selectie van coach Henk van Stee, net als Connolly afkomstig van Feyenoord. Zo strikte de Alkmaarse ploeg eerder Ali Elkhattabi (Sparta) Reinier Robbemond (FC Utrecht) en Theo Zwarthoed (FC Volendam). Met Connolly, Elkhattabi, John Bosman en Robin Nelisse zit coach Van Stee ruim in zijn aanvallers.

Bekijk hier al onze video's