Daum wijt zware blessure Stenman aan Brugse 'akker'

Fredrik Stenman is zeker zes maanden uitgeschakeld door een gescheurde achillespees. Club Brugge-trainer Christoph Daum wijst de beroerde grasmat aan als hoofdschuldige.

Daum wijt zware blessure Stenman aan Brugse 'akker'

Kort voor rust van het duel met KV Kortrijk (2-1 winst) sloeg het noodlot toe bij Stenman, die eerder uitkwam voor FC Groningen. Met een gescheurde rechter achillespees verliet de Zweedse verdediger het veld. De vraag was of hij wel had moeten spelen gezien zijn klachten twee dagen voor het duel met Kortrijk.

Daum wijt de blessure van Stenman echter volledig aan het belabberde veld in het Jan Breydel Stadion, de thuishaven van Club Brugge en Cercle Brugge. 'Of we een medisch risico namen? Het echte risico is het veld. Dat is een akker. Een boer durft er zijn koeien niet op te sturen uit angst dat ze hun benen zullen breken', is de Duitse trainer duidelijk.

Daum vraagt zich af of hij donderdag in de Europa League-return tegen Hannover 96 nog voluit moet gaan in de hoop de 2-1 achterstand goed te maken. 'Misschien is het wijzer om alles op de competitie te zetten, want we hebben veel te verliezen. Als je ziet hoeveel spelers ik nog over heb, dan spelen we Russische roulette als we nog meer wedstrijden moeten spelen in Europa.'

Op korte termijn kan Daum verbetering verwachten. Over twee weken ligt er een nieuwe grasmat, zo laat Club Brugge weten mede naar aanleiding van de zware blessure van Stenman. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's