Dappere dreumes Carpi op drempel van Italiaans paradijs

Reacties

De Serie A krijgt er een ontheemd kleinduimpje bij. Carpi staat op het punt te promoveren en is daarom alvast op zoek naar een nieuwe thuishaven.

Dappere dreumes Carpi op drempel van Italiaans paradijs

Het huidige onderkomen van Carpi kan net iets meer dan vierduizend mensen herbergen. Daarmee is het véél te klein voor de Serie A, waar stadions minimaal een capaciteit van zestienduizend plaatsen moeten bezitten. Vanwege die eis zag Sassuolo zich eerder al genoodzaakt zijn eigen stad te verlaten; de in 2013 gepromoveerde provincieclub speelt in het nabijgelegen Reggio Emilia.

Streekgenoot Carpi wacht hetzelfde lot op weg naar de Serie A, het Italiaanse voetbalparadijs. Het lijkt namelijk een illusie dat de club in Stadio Sandro Cabassi (foto onder) een noodtribune met twaalfduizend zitplaatsen kan laten verrijzen.

De opmars van Carpi is bijzonder. De piepkleine club uit Emilia Romagna leeft al haar hele bestaan in de anonimiteit van de lagere divisies. Precies in het seizoen dat grote buurman Parma volledig dreigt te verdwijnen, verschijnt er vanuit de schaduw van de gevallen reus een dappere dreumes. Uitgerekend tegen die andere grote buurman, Bologna, zette Carpi gisteravond een reuzenstap naar promotie door overtuigend met 3-0 te winnen.

Koploper Carpi staat na die zege liefst zestien punten los van de derde plaats van de Serie B. De bovenste twee posities in de Italiaanse tweede divisie geven recht op directe promotie. In welk stad Carpi ook gaat spelen, de Serie A heeft er volgend seizoen een bezienswaardige debutant bij.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.