Dapper PEC brengt PSV wederom schade toe in Eindhoven

Op een avond dat Ajax en FC Twente in eigen huis tegen puntenverlies aanliepen, heeft PSV verzuimd optimaal te profiteren. Vorig seizoen won PEC Zwolle met 1-3 in Eindhoven, dit keer pakte het een puntje: 1-1.

Dapper PEC brengt PSV wederom schade toe in Eindhoven

PSV-trainer Phillip Cocu startte met een aantal opvallende namen. Zo keerden de van een hersenschudding herstelde keeper Przemyslaw Tyton, verdediger Karim Rekik, middenvelder Adam Maher en spits Jürgen Locadia terug in de basis, terwijl ook Luciano Narsingh mocht beginnen.

Het ging allemaal ten koste van onder anderen Jorrit Hendrix, Ola Toivonen (grieperig) en Tim Matavz. Vleugelspits Memphis Depay was bovendien geschorst, waardoor Zakaria Bakkali (op de foto gehinderd door Kamohelo Mokotjo) eveneens in de basis begon. Bij PEC Zwolle ontbraken Stef Nijland en Bram van Polen vanwege respectievelijk ziekte en een blessure.

Het begin was hoopvol voor PSV. Al na tweeëneenhalve minuut kopte Jeffrey Bruma zijn ploeg uit een corner van aanvoerder Stijn Schaars naar 1-0. Voor kalmte in het Eindhovense kamp zorgde het echter niet, want na een kwartier tikte Fred Benson een voorzet van Mustafa Saymak bij de eerste paal binnen: 1-1. In het restant van de eerste helft ging het verre van soepel voor de ploeg van Cocu.

Tackle
Eerst moest Schaars zich met een blessure laten vervangen, waarna Rekik goed wegkwam; zijn tackle met twee gestrekte benen was een dieprode kaart waard maar werd door arbiter Pieter Vink slechts met geel bestraft. Vlak voor rust trof Saymak met een schot van afstand ook nog de lat.

Kort na de pauze was Rekik dicht bij 2-1, maar de Manchester City-huurling zag zijn inzet door Joost Broerse van de lijn gehaald worden. Ook invaller Florian Jozefzoon nam het Zwolse doel onder vuur, maar zag keeper Leon ter Wielen op het laatste moment redden. Net als de hoeveelheid regen die op de spelers en toeschouwers neerdaalde, werd de Eindhovense druk groter en groter.

Tot doelpunten leidde dat, ondanks een tweede gele kaart voor doelpuntenmaker Benson, echter niet meer. PEC Zwolle was via Furdjel Narsingh, broertje van PSV'er Luciano, zelfs nog dicht bij 1-2.

Door het gelijkspel blijft PSV kwakkelen. Het verloor zijn laatste twee duels tegen Roda JC (3-1 thuis voor de beker, 2-1 uit voor de competitie) terwijl het ook bij FC Groningen met 2-1 onderuit ging. In de Europa League kwam het tussendoor niet verder dan 0-0 bij Dinamo Zagreb. De Eindhovenaren staan nog altijd vierde, PEC Zwolle bezet knap de zesde plek.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen