Dapper De Graafschap pakt eerste punt tegen Willem II

De Graafschap heeft het eerste punt van dit seizoen binnen. Nota bene met tien man kwam de ploeg van trainer Jan Vreman terug van 0-2 tot 2-2 tegen Willem II, dat na rust erbarmelijk voor de dag kwam.

De thuisploeg begon vol enthousiasme aan de wedstrijd, maar kwam aanvankelijk niet verder dan wat plaagstootjes. Youssef El Jebli was, zonder het zelf te weten, nog het dichtst bij het openingsdoelpunt. Hij kreeg de bal bij een rebound na een schot van Cas Peters tegen zijn hoofd en zag het speeltuig maar net naast hobbelen.

Willem II had tot de 0-1 in de 41ste minuut nog nauwelijks iets uit kunnen richten, maar bleek uiterst effectief. Een afgemeten voorzet van Robbie Haemhouts werd met een volley van Erik Falkenburg (op de foto boven na zijn goal) tot doelpunt gepromoveerd: 0-1. Het was voor de in de spits gestarte Falkenburg zijn derde goal van het seizoen.

Blunder
Twee minuten na het openingsdoelpunt kon hij ook voor zijn vierde – in totaal pas de zesde treffer van Willem II – tekenen. Falkenburg had dat volledig te danken aan doelman Hidde Jurjus, die bij een voorzet van Haemhouts onder de bal door dook. Die blunder verschafte Falkenburg de ruimte om de bal binnen te lopen.

Strijd is er dit seizoen volop bij De Graafschap, nu ook het eerste punt.

Ondanks die twee enorme dreunen zocht De Graafschap na rust vol overgave naar de aansluitingstreffer. Nota bene met tien man, Alexander Bannink kreeg van arbiter Ed Janssen zijn tweede gele kaart door op oliedomme wijze te vroeg uit te lopen bij een vrije trap, zorgde Peters uit een strafschop voor de Doetinchemse goal: 1-2. De spits mocht aanleggen omdat Dries Wuytens een overtreding had gemaakt.

Uiteindelijk kreeg De Graafschap ook nog de beloning voor het hartverwarmende offensief. Vincent Vermeij kopte in extremis de bal binnen bij de eerste paal en verschafte De Graafschap zodoende het eerste punt na zeven duels. Willem II mist door het weggeven van de zege de aansluiting met de middenmoot en heeft dat gezien de overtalsituatie volledig aan zichzelf te wijten.