Danzkij Andy Johnson wint Fulham eindelijk weer eens

Na acht wedstrijden op rij zonder zege smaakte Fulham weer het genoegen van een overwinning. Andy Johnson bewees de ploeg van manager Martin Jol een goede dienst tegen Odense BK (0-2).

Fulham, dat door de zege met FC Twente aan kop gaat in Groep K in de Europa League, was na een reeks van tegenvallende resultaten toe aan een overwinning. Jol zag tot zijn genoegen dat het bij Odense BK eindelijk op zijn plek viel. Het was het eerste succes sinds 18 augustus.

Johnson was de gevierde man bij Fulham. De aanvaller opende na ruim een half uur met een volley de score en deelde in de slotfase de genadeklap uit aan Odense. Daarmee kwam ook een einde aan de druk die de Deense thuisploeg in de tweede helft had opgevoerd, zonder dat het had geleid tot doelpunten.

Odense BK eindigde het duel met tien man. Mohamed Traoré ontsnapte halverwege de tweede helft aan een directe rode kaart na een overtreding op Matthew Briggs. In blessuretijd kon de Malinese middenvelder alsnog vertrekken na zijn tweede gele kaart. Daardoor mist hij de ontmoeting met FC Twente. Foto: VI Images