Danny en Zenit alsnog akkoord over nieuw contract

Reacties

Danny blijft Zenit Sint-Petersburg tóch trouw. De Portugese international kondigde ruim een week geleden nog aan na zeven seizoenen te vertrekken bij de kampioen van Rusland, maar heeft nu alsnog een nieuw tweejarig contract ondertekend.

Danny en Zenit alsnog akkoord over nieuw contract

Aanvankelijk zou Danny eind deze maand transfervrij de deur uitlopen bij Zenit, omdat de gesprekken met de 31-jarige aanvallende middenvelder waren spaak gelopen. De in Venezuela geboren captain zei op 28 mei de clubs voor het uitkiezen te hebben. 'Er zijn zes opties, maar die beslissing moet ik nog nemen met mijn gezin.'

Dat Danny nu alsnog blijft, betekent dat de ex-speler van Marítimo Funchal en Sporting Lissabon aan zijn elfde seizoen in de Russische Premyer Liga begint. Voordat hij in 2008 voor dertig miljoen euro naar Zenit verkaste, had hij er al drieënhalf jaar opzitten bij Dinamo Moskou. In totaal heeft Danny al 195 Russische competitieduels gespeeld, waarin hij 53 keer scoorde.

Dinamo Moskou ziet ook deze zomer weer een speler vertrekken naar Zenit, want Artur Yusupov heeft een contract voor vier jaar ondertekend bij de UEFA Cup-winnaar van 2008. De 25-jarige middenvelder maakt de overstap transfervrij, omdat zijn contract bij de club van Alexander Büttner en Douglas afloopt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.