Dankzij Keane houdt Spurs uitzicht op CL

Tottenham Hotspur blijft goed meedoen in de race om de vierde plaats in het Premiership. De ploeg van Martin Jol had het moeilijk met West Bromwich Albion maar ontsnapte dankzij Robbie Keane aan puntverlies: 2-1.

De Ierse spits maakte na rust de achterstand ongedaan. West Brom was op White Hart Lane in de eerste helft op voorsprong gekomen. Curtis Davies kopte een vrije trap van Jonathan Greening binnen.

Pas na de pauze slaagde Spurs erin langere tijd druk te zetten. De gelijkmaker was van grote schoonheid. De steekbal dwars door het centrum van Michael Carrick was loepzuiver, de afronding met een stift met links van Keane nog fraaier.

Ondanks een paar goede kansen leek het bij een puntje te blijven voor Tottenham. Pas een minuut voor tijd kwam de verlossing. Doelman Tomasz Kuszczak raakte verstrikt met Jermain Defoe en kreeg een strafschop tegen. Keane benutte de penalty en houdt de droom van plaatsing voor de voorronde van de Champions League daarmee in leven.