Danjuma solliciteert met weergaloos doelpunt naar plek in Oranje

Arnaut Danjuma heeft Villarreal maandagavond naar een overwinning geloodst in La Liga. Met twee doelpunten tegen Osasuna, waaronder een wonderschone hakbal, nam hij de volledige productie van zijn ploeg voor zijn rekening. Villarreal boekte de eerste zege in vijf duels en steeg naar de zevende plek.

Villarreal
Villarreal
2 - 0
Osasuna
Osasuna

Danjuma stond de eerste twee maanden van het seizoen aan de kant door een voetblessure en kwam daarna tot twee invalbeurten; in de vorige speelronde had hij tegen Real Sociedad (1-0 nederlaag) voor het eerst weer een basisplek. Toen deed hij slechts één helft mee, maar tegen Osasuna stond Danjuma ruim zeventig minuten op het veld. Dat vertrouwen betaalde hij terug.

Drie minuten voor de rust betrad Nicolas Jackson vanaf de linkerflank het strafschopgebied, waarna hij een lage voorzet richting Danjuma verstuurde. Voor het doel rondde de Nederlander op weergaloze wijze af: een hakbal achter het standbeen bleek doelman Sergio Herrera te machtig.

Kort na de pauze kreeg Villarreal een uitgelezen kans op de 2-0. Bij een poging een voorzet weg te werken bokste doelman Herrera met zijn handschoen tegen Álex Baena aan, waardoor arbiter Pablo González Fuertes naar de stip wees. Danjuma plaatste de bal met succes in de rechterhoek en bepaalde daarmee de eindstand.