Danjuma en Everton dwingen replay af na treurspel in Zuid-Londen

De derde ronde van de FA Cup belooft vuurwerk, maar de openingswedstrijd tussen Crystal Palace en Everton werd een duel om snel te vergeten. Alle omstandigheden leken present voor een bekerkraker, maar er werd niet gescoord in Londen: 0-0, dus komt er een replay.

Crystal Palace
0 - 0
Everton
Everton

Typische bekersfeer op een volgepakt Selhurst Park, één van de laatste authentieke stadions in Londen. In de stromende regen begonnen de beide ploegen eraan. Everton, met Arnaut Danjuma in de ploeg, begon sterker zonder dat het naast druppels ook kansen regende. Danjuma kwam halverwege de eerste helft vrij voor Dean Henderson, maar de doelman won het onderonsje. Uit een Everton-hoekschop belandde de bal even later zelfs op de paal.

Palace werd gaandeweg de eerste helft sterker, maar kwam niet heel dicht bij de 1-0, na rust wel. Everton-reservedoelman João Virginia moest eerst een schot van Eberechi Eze uit zijn doel houden, en daarna nog een kopbal van Jefferson Lerma. Na een uur kreeg Dominic Calvert-Lewin een goede kans voor de bezoekers uit Liverpool, maar de 25.000 bezoekers in het stadion en het veelvoud thuis voor de buis werd toch maar amper vermaakt.

Ruim tien minuten voor tijd kreeg Calvert-Lewin rood voor een onbesuisde tackle op Nathaniel Clyne. Behalve een thuisvoordeel hadden The Eagles in het slot dus ook een numeriek voordeel om uit te spelen, om zo een replay op Goodison Park te voorkomen. Een slotoffensief kwam er in dit ronduit saaie duel niet: binnenkort gaan beide ploegen op herhaling in Liverpool.