Danilo duurste Real Madrid-verdediger aller tijden

Reacties

Danilo gaat dankzij zijn miljoenentransfer van FC Porto naar Real Madrid vanaf heden door het leven als duurste verdediger ooit van de De Koninklijke. Mondiaal gezien moet de 23-jarige Braziliaan zijn meerdere erkennen in zeven spelers, onder wie enkele landgenoten.

Danilo duurste Real Madrid-verdediger aller tijden

Danilo zette woensdag zijn handtekening onder een contract voor zes seizoenen, dat vanaf komende zomer ingaat. Real betaalde voor de zestienvoudige international - momenteel is Danilo de vaste rechtsback van de Seleção - 31,5 miljoen euro. Dat bedrag kan middels enkele clausules zelfs nog oplopen tot 35 miljoen, waarmee Danilo duurder is dan enkele illustere voorgangers en toekomstige ploeggenoten.

Elf jaar geleden gaf Real voor het eerst meer dan tien miljoen uit voor een achterhoedespeler. Wálter Samuel kwam in 2004 voor 25 miljoen over van AS Roma. De Argentijn vertrok na één jaar echter alweer naar Internazionale. Sergio Ramos (27 miljoen, Sevilla), Pepe (30 miljoen, Porto) en Fábio Coentráo (30 miljoen, Benfica) kostten daarna nóg meer. En dat drietal speelt nog altijd in de Spaanse hoofdstad.

Real Madrid telde in respectievelijk 2007 en 2009 maar een paar miljoen meer neer voor Arjen Robben en Xabi Alonso dan dat het nu voor Danilo doet. Pepe (op de rug gezien) wordt door hem afgelost als duurste Real-verdediger ooit.
Real Madrid telde in respectievelijk 2007 en 2009 maar een paar miljoen meer neer voor Arjen Robben en Xabi Alonso dan dat het nu voor Danilo doet. Pepe (op de rug gezien) wordt door hem afgelost als duurste Real-verdediger ooit.

Dat de verwachtingen van Danilo in het Estadio Santiago Bernabéu hooggespannen zullen zijn, blijkt ook wel uit het feit dat hij bijvoorbeeld even duur is als Nicolas Anelka en Karim Benzema, als de opgenomen bonussen in de deal worden uitbetaald. Ook voor gerenommeerde spelers als Xabi Alonso (35,4), Arjen Robben (36) en David Beckham (37,5) betaalde Real in dat geval maar enkele miljoenen meer.

Toch kan het altijd nog gekker. Liefst zeven verdedigers brachten ooit meer op dan Danilo. Zo verbrak Paris Saint-Germain afgelopen zomer nog het wereldrecord door David Luiz voor 49,5 miljoen euro weg te kapen bij Chelsea. Twaalf seizoenen eerder had Manchester United dat gevestigd door 46 miljoen euro over te maken aan Leeds United voor Rio Ferdinand. Jaap Stam is dankzij zijn transfer van Man Utd naar Lazio in 2001 (25,75 miljoen) nog altijd de duurste Nederlandse verdediger aller tijden.

De tien duurste verdedigers aller tijden
Speler Bedrag Van Naar Jaar
David Luiz (Bra) 49,5 miljoen Chelsea Paris Saint-Germain 2014
Rio Ferdinand (Eng) 46 miljoen Leeds United Manchester United 2002
Thiago Silva (Bra) 42 miljoen AC Milan Paris Saint-Germain 2012
Lilian Thuram (Fra) 41,5 miljoen Parma Juventus 2001
Eliaquim Mangala (Fra) 40 miljoen FC Porto Manchester City 2014
Luke Shaw (Eng) 37,5 miljoen Southampton Manchester United 2014
Dani Alves (Bra) 35,5 miljoen Sevilla Barcelona 2008
Danilo (Bra) 31,5 miljoen FC Porto Real Madrid 2015
Marquinhos (Bra) 31,4 miljoen AS Roma Paris Saint-Germain 2013
Alessandro Nesta (Ita) 30,5 miljoen Lazio AC Milan 2002
Bron: transfermarkt.de
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.