Dani Alves zorgt voor hoogtepunt Diks bij Serie A-start

Reacties

Kevin Diks (19) bleef zaterdag de hele wedstrijd op de bank bij Fiorentina, dat op bezoek bij Juventus met 2-1 onderuit ging. Toch beleefde de ex-Vitessenaar een hoogtepunt, toen hij na het duel in Turijn het shirt kreeg van zijn voorbeeld, de Braziliaanse rechtsback Dani Alves.

Dani Alves zorgt voor hoogtepunt Diks bij Serie A-start

'Ik vroeg hem of ik zijn shirtje mocht hebben, omdat ik al zo lang fan van hem ben. Hij zei direct: ''Natuurlijk man, ik vind het echt geweldig dat je dat tegen mij durft te zeggen''. Daar was ik echt blij mee. Daarna heb ik nog met hem gepraat in de kleedkamer van Juventus,' zegt Diks op de Vitesse-website.

De rechtervleugelverdediger was pas twaalf toen Alves zijn eerste Champions League won met Barcelona in het seizoen 2008/09. Deze zomer maakte Diks de overstap van Arnhem naar Florence voor ongeveer 2,8 miljoen euro. De jeugdinternational debuteerde nog niet in een officiële wedstrijd voor zijn nieuwe club.

Tegen Juve gaf Fiorentina-trainer Paulo Sousa op de rechterflank de voorkeur aan Federico Bernardeschi boven Diks, die overigens niet mopperde. 'Dat ik nu al op de bank mag zitten, is alleen maar mooi. De trainer kent mij nu steeds beter en beter. Dus het is alleen maar wachten totdat ik een kans krijg. Ik heb me in de voorbereiding zo veel mogelijk laten zien tegen Bayer Leverkusen, Schalke 04 en Valencia.'

Zondag ontvangt Fiorentina in eigen huis Chievo Verona, dat afgelopen weekend nog met 2-0 te sterk was voor het Internazionale van coach Frank de Boer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.