'Dani Alves kan twaalf miljoen per jaar krijgen in China'

Reacties

Zelfs Barcelona ontsnapt schijnbaar niet aan de koopzucht van de Chinese Super League. Volgens de Spaanse krant Mundo Deportivo heeft Dani Alves een lucratief aanbod gekregen van een onbekende club uit China.

'Dani Alves kan twaalf miljoen per jaar krijgen in China'

Gerenommeerde spelers als Alex Teixeira (Shakhtar Donetsk), Jackson Martínez (Atlético Madrid), Ramires (Chelsea) en Gervinho (AS Roma) verruilden de Europese velden deze winter al voor een miljoenencontract in China. Dani Alves kan de volgende worden. De Braziliaanse back zou voor drie jaar kunnen tekenen en twaalf miljoen euro per jaar kunnen verdienen.

Barcelona is nog niet op de hoogte gesteld, omdat het vooralsnog om een aanbieding via tussenpersonen zou gaan. Opmerkelijk is het wel dat juist de 32-jarige verdediger nu wordt verleid tot een transfer. Afgelopen seizoen was er nog veel te doen rondom de toekomst van de 87-voudig international. Na lang wikken en wegen tekende hij in juni uiteindelijk toch een nieuw contract tot medio 2017.

Gratis de deur uitlopen zal Dani Alves daarom niet doen. In tegenstelling tot clubs uit China, die nog tot 26 februari spelers kunnen halen, zal Barça in het geval van een transfer geen vervanger kunnen halen. Trainer Luis Enrique heeft met Aleix Vidal, Douglas en Sergi Roberto op het eerste oog wel genoeg vervangers in huis voor de man die al sinds 2008 in Camp Nou speelt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.