Dani Alves haalt snoeihard uit naar Barça-leiding

Reacties

Dani Alves heeft de vloer aangeveegd met de huidige leiding van Barcelona. De 33-jarige rechtsback vindt dat hij respectloos is behandeld gedurende zijn tijd in Catalonië.

Dani Alves haalt snoeihard uit naar Barça-leiding

Alves verliet Barcelona afgelopen zomer transfervrij voor Juventus. De Braziliaan, die in totaal acht jaar voor de Spaanse grootmacht speelde, zegt maandag in een uitgebreid interview met ABC dat hij door de leiding van Barça de deur uit is gewerkt.

'Ik ben een speler die zich graag geliefd voelt, maar daar was bij Barcelona geen sprake van. In de laatste drie jaar hoorde ik heel vaak dat ik moest vertrekken, maar uitleg kreeg ik niet. Het bestuur was vals en ondankbaar. Ze hebben echt geen idee hoe ze met spelers om moeten gaan', aldus Alves.

De international doelt vooral op zijn laatste jaren bij Barcelona. Alves kreeg twee jaar geleden maar geen nieuw contract aangeboden en leek transfervrij op weg naar de uitgang. In juni 2015 zette hij alsnog zijn handtekening onder een nieuwe verbintenis.

'Ze kwamen pas met een aanbieding toen de FIFA de club opzadelde met een transferverbod', vertelt Alves. 'Daardoor kwam ik weer in beeld. Ik tekende een contract met een clausule om transfervrij te kunnen vertrekken. Dat was dan wel weer netjes van de club. Maar ik werd niet gewaardeerd, dus besloot ik te vertrekken.'

Sergio Ramos
De bestuurders van Barcelona zijn niet de enige personen die het moeten ontgelden in het interview. Alves maakt van de gelegenheid gebruik om ook zijn ex-collega en latere rivaal Sergio Ramos een veeg uit de pan te geven. Waar kind van de club Ramos juist steevast met beledigingen en een fluitconcert wordt 'welkom' geheten in Estadio Ramón Sánchez Pizjuán, staat Alves er een stuk beter op bij de supporters van Sevilla.

De Braziliaan weet wel waarom en vertelt over het afscheid van Ramos in 2005. 'Ramos zwoor dat hij de rest van zijn loopbaan trouw zou blijven aan Sevilla en vertrok een paar dagen later naar Madrid. Dat is bij een deel van de fans in het verkeerde keelgat geschoten. Hij dwingt ook geen respect af door uitgebreid te juichen bij een doelpunt tegen Sevilla. Maar hij heeft ook niet zoveel historie geschreven om respect te verdienen. Ik speelde er zes jaar en won vele titels.'

Tijdens de warming-up van Real provoceerde de Sevilla-aanhang Ramos onlangs nog door Ivan Rakitic en Alves toe te zingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.