'Dan waren we zeker over die Oostenrijkers heen gegaan'

Door een 1-3 thuisnederlaag kan Ronnie Stam met de Belgische koploper Standard Luik Europese overwintering op zijn buik schrijven. De Nederlandse verdediger zag de Europese campagne op een deceptie uitdraaien.

'Dan waren we zeker over die Oostenrijkers heen gegaan'

Door de nederlaag van donderdag bleef Standard, dat in eigen land wel uitstekend presteert, op het ene behaalde en vooral schamele puntje steken.  'We hadden de wedstrijd twee keer zelf in handen kunnen nemen, maar we verzuimden het', bromde Stam in de Belgische media.

'Eerst kregen we drie loepzuivere kansen. Toen we nadien, met 0-2 op het bord, de aansluitingstreffer maakten, kregen we vlak daarop de kans op de gelijkmaker', vervolgt Stam. 'Als die gevallen was, dan garandeer ik je dat we over de Oostenrijkers heen waren gegaan, hoe sterk ze ook waren.'

Stam, die in het verleden uitkwam voor NAC en FC Twente, startte overigens als linksback en niet op zijn gebruikelijke rechtsbackpositie. 'Het maakt me niets uit. In mijn zone heb ik weinig of niets weggegeven, ook niet aan hun wonderboy Kevin Kampl. Maar hij dook altijd onverwacht in alle zones op. De overname was niet eenvoudig.'

Lang om stil te staan bij de nederlaag heeft Standard niet. De Belgische lijstaanvoerder treft zondag in eigen huis Club Brugge.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen