'Daley Star' bij United sneller op schot dan bij Ajax

Reacties

Indruk maken bij Manchester United was Daley Blind al gelukt, scoren nu ook. Na amper twee maanden in dienst bij The Red Devils tekende Blind maandagavond al voor zijn eerste treffer. En dat is aanmerkelijk sneller dan in zijn tijd in Nederland.

'Daley Star' bij United sneller op schot dan bij Ajax

Sinds hij op de laatste dag van de zomerse transferperiode de overstap maakte van Ajax naar Manchester United, begon Blind vijf competitiewedstrijden in de basis. Maandag redde hij met zijn late 2-2 op bezoek bij West Bromwich Albion een punt voor zijn werkgever. Zijn eerste goal betekende een tastbare bekroning op een uitstekend begin voor de 24-jarige Blind.

'Ik ben teleurgesteld met het feit dat we geen drie punten mee naar Manchester hebben kunnen nemen, maar blij met hoe we hebben gespeeld en ons hebben teruggevochten. Ook blij met mijn eerste goal!', liet Blind gisteravond via social media weten. Na amper 450 minuten in het magische rood van The Red Devils kon hij zijn volgers dit al melden, een heel stuk sneller dan in zijn tijd bij Ajax.

Het was in de voorbereiding op het seizoen 2012/13, tijdens een oefenwedstrijd tegen Celtic. Bij een 3-0 voorsprong kreeg Blind de bal aangereikt van Siem de Jong. De Amsterdammers hadden net een strafschop gekregen en de kersverse aanvoerder vond het onderhand tijd worden dat Blind zijn eerste treffer in Amsterdamse dienst maakte. De benutte strafschop werd een paar tellen later gevolgd door een opgelucht juichgebaar bij Blind, die daarop de felicitaties van zijn breed lachende ploeggenoten in ontvangst mocht nemen.

Aanmerkelijk eerder dan in zijn tijd bij Ajax, wist Daley Blind maandagavond tegen West Bromwich Albion zijn eerste competitiegoal te maken.
Aanmerkelijk eerder dan in zijn tijd bij Ajax, wist Daley Blind maandagavond tegen West Bromwich Albion zijn eerste competitiegoal te maken.

Bijna drieënhalf jaar eerder (op 7 december 2008) mocht een piepjonge Daley Blind in een veel te groot Ajax-shirt debuteren in het eerste, uit bij FC Volendam. Uiteindelijk moest hij nog tot februari 2013 (de 1-1, thuis tegen Roda JC) wachten op zijn eerste officiële Ajax-doelpunt. De eerste van 'slechts' drie, zo zou later blijken.

Maandag zorgde hij er dus al na exact zeven weken bij zijn nieuwe club voor dat zijn naam voor het eerst op het scorebord verscheen. Bij tabloid The Daily Star hadden ze er een woordgrap met hun eigen naam voor over. Daley Star: Blind strike gets Van out of jail, verwees het blad naar manager Louis van Gaal. De United-fans hadden al grote verwachtingen van de prima begonnen Blind, dat zal na zijn goal tegen WBA zeker niet minder worden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.