Daadkrachtig Leicester legt volgende kampioen langer vast

Reacties

Christian Fuchs heeft zijn contract bij Leicester City verlengd tot 2019. De dertigjarige Oostenrijker is daarmee al de achtste speler uit het kampioenselftal van vorig seizoen die een nieuwe verbintenis tekent bij Leicester.

Daadkrachtig Leicester legt volgende kampioen langer vast

The Foxes verbijsterden vorig seizoen de voetbalwereld door kampioen van de Premier League te worden. De verwachting was dat de ploeg vervolgens leeggekocht zou worden, maar Leicester weigert zijn sterspelers te laten gaan. Topscorer Jamie Vardy was op 23 juni de eerste die zich voor langere tijd besloot te verbinden aan de regerend kampioen. Aanvoerder Wes Morgan volgde een maand later.

Vervolgens tekenden ook Kasper Schmeichel, Riyad Mahrez, Danny Drinkwater, Marc Albrighton, Danny Simpson en nu dus Christian Fuchs bij. Ook manager Claudio Ranieri verbond zijn toekomst aan Leicester. Roberth Huth en Shinji Okazaki zijn zo de enige twee spelers die nog geen verbeterde verbintenis ondertekenden, maar ook dat duo ligt nog lang vast. N'Golo Kanté liet Leicester wel achter zich en vertrok in de zomer voor ruim 35 miljoen euro naar Chelsea.

Met Fuchs bindt Leicester één van de meest ervaren spelers in de selectie. De 78-voudig Oostenrijks international is blij dat hij kon bijtekenen. 'Niemand verwachtte wat we tot nu toe bereikt hebben en ik denk dat er nog veel meer aankomt.'

Kampioenselftal Leicester City (seizoen 2015/16)
Speler Verlengd op Contract tot
Kasper Schmeichel 6 augustus 2021
Danny Simpson 1 september 2019
Robert Huth - 2018
Wes Morgan 19 juli 2019
Christian Fuchs 21 oktober 2019
Riyad Mahrez 17 augustus 2020
N'Golo Kanté - -
Danny Drinkwater 25 augustus 2021
Marc Albrighton 30 augustus 2020
Jamie Vardy 23 juni 2019
Shinji Okazaki - 2019
Claudio Ranieri 10 augustus 2020
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.