Da Costa en Kromkamp niet mee naar Londen

Bij de achttien spelers die coach Ronald Koeman selecteerde voor het Champions League-duel met Arsenal, is geen plaats ingeruimd voor Manuel Da Costa en Jan Kromkamp. Beide verdedigers zijn niet fit genoeg bevonden.

Da Costa en Kromkamp niet mee naar Londen

Da Costa ontbrak zaterdag tegen RKC Waalwijk al op appèl vanwege een keelontsteking en koorts. Kromkamp raakte tijdens datzelfde duel geblesseerd aan een hamstring. Hoewel een scan geen ernstige schade aan het licht bracht, wil Koeman geen risico nemen met de rechtsback.

Door het ontbreken van Da Costa en Kromkamp zal PSV in het Emirates Stadium met een geïmproviseerde verdediging aan de aftrap verschijnen. Michael Reiziger, die dit seizoen al geregeld als stand-in fungeerde op de backposities, is vanwege een buikspierblessure nog steeds niet beschikbaar. Ook voor Patrick Kluivert komt de wedstrijd tegen Arsenal nog te vroeg.

Vanwege het blessureleed is Dirk Marcellis, verdediger van het tweede elftal, aan de selectie toegevoegd. Ibrahim Afellay is ondanks een lichte blessure gewoon van de partij, net als John de Jong, die na lang blessureleed zijn rentree maakt in de wedstrijdselectie.

De Luxemburgse scheidsrechter Alain Hamer moet er woensdag voor zorgen dat de terugwedstrijd in goede banen wordt geleid. PSV verdedigt in Londen een 1-0 voorsprong uit het heenduel.

Bekijk hier al onze video's