Cypriotisch avontuur Van der Gaag van korte duur

Reacties

Mitchell van der Gaag is na anderhalve maand alweer vertrokken bij Ermis Aradippou. De Cypriotische club heeft besloten het contract van Van der Gaag per direct te verscheuren, toen de 43-jarige trainer naar buiten bracht zijn aflopende verbintenis niet te verlengen.

Cypriotisch avontuur Van der Gaag van korte duur

Van der Gaag maakte in februari nog een doorstart als hoofdcoach door bij de nummer zes van Cyprus aan de slag te gaan. Sinds de voormalige verdediger in september 2013 tijdens een wedstrijd van zijn toenmalige club Belenenses getroffen werd door een hartaanval was hij niet meer als trainer werkzaam. Na dat voorval maakte Van der Gaag bekend dat hij al geruime tijd met een inwendige defibrillator leefde. In 2014 januari werd zijn dienstverband bij Belenenses officieel beëindigd.

Waar Van der Gaag in Portugal al succesvol was door met Belenenses te promoveren naar de Primeira Liga, verrichtte de ex-speler van onder meer PSV, Sparta Rotterdam, Motherwell, FC Utrecht en Marítimo Funchal ook op Cyprus goed werk. Na zijn komst plaatste Ermis zich voor de kampioenspoule door als zesde te eindigen in de reguliere competitie, maar toch gaat hij niet verder op Cyprus.

'Er was een verschil van mening over de planning van het nieuwe seizoen, daarom hebben we in goed overleg besloten om niet met elkaar verder te gaan', vertelt Van der Gaag tegen Cypriotische media. 'Beide partijen waren tevreden over de gang van zaken tot nu toe, maar omdat de club zich moet voorbereiden op het nieuwe seizoen hebben we dit besluit uit wederzijds respect genomen.'

Nederland
Van der Gaag wordt bij Ermis opgevolgd door voormalig topspits Giannis Okkas. Zelf zal hij door zijn uitstekende cv niet verlegen hoeven zitten om een baan. Eind vorig jaar was hij nog in beeld bij Motherwell. 'Over een paar weken keer ik terug naar Portugal om op zoek te gaan werk. Maar misschien doe ik dat ook wel in Nederland of weer op Cyprus. Ik heb nog niet echt de tijd gehad om daar over na te denken.'

Bekijk hier al onze video's