Cynische Mourinho fileert arbitrage met complimenten

Reacties

Chelsea-manager José Mourinho stond de pers na de thuisnederlaag tegen Sunderland (1-2) bijzonder kort te woord. Het weinige dat de Portugees zei, sloeg echter in als een bom.

Cynische Mourinho fileert arbitrage met complimenten

'Mijn felicitaties aan scheidsrechter Mike Dean. Hij heeft het fantastisch gedaan vandaag. Zijn manier van leidinggeven was echt voortreffelijk. Ik wil ook mijn complimenten uitdelen aan Mike Riley (scheidsrechtersbaas, red.). Hij heeft het dit seizoen allemaal op grootse wijze georganiseerd. Ontzettend knap gedaan, zeg', stelde Mourinho ogenschijnlijk onbewogen.

Mourinho's onuitgesproken furie vindt zijn oorsprong in de 82ste minuut, toen Dean een strafschop gaf aan Sunderland na een duel tussen Cesar Azpilicueta en Jozy Altidore. Vanaf de penaltystip maakte Fabio Borini, ex-speler van Chelsea, de winnende treffer. Mourinho's assistent Rui Faria reageerde zó furieus op de beslissing van Dean dat hij in bedwang gehouden moest worden door zijn collega's en uit de dug-out werd gestuurd.

'Daarnaast ook mijn felicitaties aan Sunderland, dat drie extreem belangrijke punten heeft gepakt. Mijn eigen spelers heb ik ook een compliment gegeven, want zij hebben er alles aan gedaan om te winnen', aldus Mourinho.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.