Cvitanich bezorgt Ajax ruime overwinning op NAC Breda

Ajax heeft thuis met ruime cijfers gewonnen van NAC Breda: 6-0. In Amsterdam was Darío Cvitanich de man in vorm, de kleine Argentijn scoorde liefst drie keer voor de ploeg van trainer Martin Jol.

Beide ploegen scoorden voorafgaand aan het duel tien punten uit vijf wedstrijden, maar op het veld waren de teams niet aan elkaar gewaagd. Al snel nam Ajax het initiatief en de Amsterdammers liepen uit naar een grote voorsprong. In de elfde minuut vond Cvitanich voor het eerst het net. Na een goede actie van Kennedy Bakircioglu op de achterlijn hoefde de Argentijn alleen nog maar binnen te schieten: 1-0.

Zeven minuten later stond het alweer 2-0. Demy de Zeeuw tikte een vrije trap opzij, waarna Jan Vertonghen hard uithaalde en NAC-doelman Jelle ten Rouwelaar kansloos liet. Na een slechte terugspeelbal van Donny Gorter maakte Luis Suarez in de 43ste minuut de 3-0, waarop Cvitanich in de laatste minuut van de eerste helft de ruststand op 4-0 bepaalde.

Meteen na rust zorgde Bakircioglu na een voorzet van Suarez koppend voor de 5-0 en na ruim een uur spelen voltooide Cvitanich zijn officieuze hattrick. Ajax kreeg daarna nog goede kansen op meer treffers, maar Ten Rouwelaar hield zijn doel in het laatste half uur schoon. Mede dankzij scheidsrechter Bas Nijhuis, die een overtreding op debutant Marko Pantelic niet bestrafte met een strafschop.

Door de overwinning komt Ajax op dertien punten uit zes wedstrijden. De Amsterdammers staan daarmee op de vierde plaats met één punt achterstand op PSV, Feyenoord en FC Twente. NAC zakt door de ruime nederlaag naar de achtste plaats in de Eredivisie, ADO Den Haag passeert de club uit Breda vanwege het betere doelsaldo.