Curve Payet zorgt voor code rood bij Arsenal

Reacties

Arsenal krijgt zaterdag volgens manager Arsène Wenger in de uitwedstrijd tegen West Ham United te maken met een absolute topspeler. Dimitri Payet boezemt angst in. Alle alarmbellen gaan rinkelen als de Fransman achter de bal gaat staan.

Curve Payet zorgt voor code rood bij Arsenal

Crystal Palace-doelman Wayne Hennessey stond aan de grond genageld. De keeper had geen antwoord op de curve. Payet stal het voorbije weekend wederom de show bij West Ham, dit keer met een vrije trap die met een enorme boog in de kruising van de verre hoek belandde. Enkele dagen eerder scoorde de aanvaller nog uit een vrije trap in het shirt van de Franse nationale ploeg. 'Ik heb momenteel veel vertrouwen, daarom kan ik ook experimenteren bij het nemen van een vrije trap', legt de 29-jarige Fransman uit.

Payet blikt op de West Ham-site nog terug op zijn goal tegen Crystal Palace, dat uiteindelijk een punt pakte op Upton Park (2-2). 'Bij een eerdere vrije trap zag ik dat de keeper een stap naar het midden zette. Daarom was dit een goede keuze. Zoveel effect was niet mijn bedoeling, maar ik raakte de bal vol en ik wist dat de keeper onvoldoende tijd zou hebben om terug te gaan naar zijn hoek. Maar ik moet eerlijk zeggen dat de curve mij ook verbaasde. Normaal weet ik al of ik kan juichen zodra ik de bal heb geraakt, maar dat was dit keer niet zo.'

Het goede spel van Payet is ook bondscoach Didier Deschamps opgevallen. De West Ham-spelmaker maakte de voorbije interlandperiode zijn rentree bij de nationale selectie na negen maanden afwezigheid. Zijn club profiteert intussen ook dankbaar van de klasse van de technicus. West Ham staat met nog zeven wedstrijden te spelen zesde in de Premier League en hoopt op kwalificatie voor Champions League-voetbal. Zaterdag wacht een thuiswedstrijd tegen nummer drie en stadgenoot Arsenal.

Dimitri Payet direct na zijn goal tegen Crystal Palace.
Dimitri Payet direct na zijn goal tegen Crystal Palace.

'Het wordt zwaar tegen Arsenal', weet Payet. 'Zij hebben nog een klein beetje hoop op de titel en hopen de achterstand op Leicester City en Tottenham Hotspur zo klein mogelijk te houden.' Zelf mikt de Fransman op een klassering in de topvijf. 'Dan zijn we zeker van Europees voetbal. In Europa spelen is cruciaal voor clubs die willen groeien. Zo kunnen we nog meer stappen zetten in de goede richting', aldus Payet, die vorige zomer overkwam van Olympique Marseille en dit seizoen in de competitie op negen goals en acht assists staat.

Niet alleen voor het nationale elftal en tegen Crystal Palace toonde hij zijn traptechniek. Op bezoek bij Manchester United schilderde Payet een vrije trap feilloos in de hoek. The Mancunians komen woensdag naar Londen voor de replay in het FA Cup-toernooi na het 1-1 gelijkspel op Old Trafford. De kwartfinale zal het laatste bekerduel ooit op Upton Park zijn. Komende zomer verhuist West Ham naar het Olympisch Stadion. 'Wij willen hoe dan ook de halve finale spelen op Wembley.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.