Curaçao is ondersteboven van Willem II-reserve Vicento

Reacties

Charlton Vicento hielp Curaçao woensdag langs de eerste horde op weg naar het WK 2018, met zijn late gelijkmaker tegen Montserrat. De weg is nog lang, maar de nationale ploeg kan rekenen op de steun van het hele land.

Curaçao is ondersteboven van Willem II-reserve Vicento

Vicento, bankzitter bij Willem II, viel acht minuten voor tijd in tijdens de return tegen Montserrat. De stand was over twee wedstrijden precies gelijk, maar drie minuten voor tijd forceerde hij de beslissing voor het elftal van bondscoach Patrick Kluivert met de 2-2, die na de thuiszege (2-1) volstond. 'Zo maak je heel Curaçao blij', glunderde hij voor de camera van Omroep Brabant.

Na een lange reis, per vliegtuig, boot en bus door de Cariben, keerde Vicento donderdagochtend terug op het trainingsveld bij Willem II, dat zich voorbereidt op de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle. 'Vanochtend om acht uur was ik terug in Nederland, toen ben ik gelijk doorgegaan naar de training', zo legde hij uit.

Trainer Jurgen Streppel gaf zijn speler nog wat extra rust om bij te komen. En te dromen. 'Curaçao is ondersteboven van ons', zo weet Vicento. 'We moeten nog echt veel wedstrijden winnen voordat we zijn waar we willen zijn, maar niets is onmogelijk. Trinidad heeft al een keer het WK gehaald, dat gaan wij ook proberen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.