Curaçao hoopt nu op Locadia en Fernandez

Reacties

Na het succesvolle tweeluik met Cuba kijkt Curaçao uit naar de volgende WK-kwalificatieronde. Op 25 juli zal in Rusland worden geloot, waarna eind augustus en begin september het vervolg plaatsvindt. In de tussentijd hoopt Kluivert opnieuw spelers warm te maken voor het avontuur. Onder hen aanvallers Jürgen Locadia en Guyon Fernandez.

Curaçao hoopt nu op Locadia en Fernandez

Onlangs wist Curaçao doelman Eloy Room te strikken. De keeper van Vitesse was direct succesvol en eiste een hoofdrol op in de duels met Cuba. Toch blijft de zoektocht doorgaan. 'Hoe verder we komen, hoe aantrekkelijker het is voor spelers die nu nog twijfelen tussen een interlandcarierre voor Nederland of Curaçao', zegt technisch directeur Etienne Siliee.

Hij mikt daarbij op niet de minsten. 'Natuurlijk zijn de broertjes Leandro en Juninho Bacuna (van Aston Villa en FC Groningen, red.) spelers die we dolgraag voor Curaçao willen zien uitkomen, maar dat geldt ook voor jongens als Jürgen Locadia en Guyon Fernandez. Die zijn nu zeker concreet in beeld, spitsen die een meerwaarde kunnen hebben voor ons', roemt hij de twee, die dit seizoen voor respectievelijk PSV en NAC Breda speelden.

Switch
Als spelers een officiële interland voor Oranje óf Curaçao hebben gespeeld, kunnen ze de switch naar het andere land niet langer maken. Een van hen is Vurnon Anita. De middenvelder van Newcastle United zou dolgraag voor Curaçao willen uitkomen, maar speelde ooit één bindende interland voor Oranje. Aan de andere kant zijn er ook nog spelers als Charlison Benschop, Joshua Brenet, de broertjes Bacuna en Locadia, die voor zichzelf nog een kans zien weggelegd in het Nederlands elftal en daarom de keuze tot op heden uitstelden.

Overigens wordt op 25 juli in Rusland bekend tegen wie Curaçao speelt. In de derde ronde van de WK-kwalificatie zullen Jamaica en Haïti instromen, twaalf teams strijden vervolgens om zes plekken in ronde vier. Curaçao zal het daarin op moeten nemen tegen Jamaica, Haïti, Canada, El Salvador, Guatemale of Saint Vincent & de Grenadines.

In de vierde ronde stromen nog eens zes landen in, de twaalf overgebleven ploegen worden vervolgens verdeeld over drie groepen van vier. De beste twee van elke groep kwalificeren zich dan voor de vijfde en laatste ronde: een poule van zes waarvan er drie naar het WK gaan en één ploeg de play-offs in moet.

Deze week in VI meer over Curaçao en het bijzondere avontuur op weg naar het WK 2018.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.