Curaçao en Aruba kunnen WK vergeten

Reacties

De WK-droom van Curaçao is voorbij. Het land van bondscoach Patrick Kluivert verloor ook de tweede wedstrijd tegen El Salvador met 1-0.

Curaçao en Aruba kunnen WK vergeten

Curaçao stond in San Salvador voor een loodzware taak, want om in de race te blijven voor deelname aan het WK moest het een 1-0 thuisnederlaag wegpoetsen. Het duel startte in dat licht dramatisch, want Jonathan Barrios kopte El Salvador al in de negende minuut op voorsprong.

Waar Curaçao vorige week in Willemstad het betere van het spel had maar de defensie van El Salvador maar niet klein kreeg, was dat ook het beeld van de return. De thuisploeg kwam daardoor nooit echt in de problemen tegen Curaçao, waar onder meer Eloy Room, Cuco Martina, Daryl Lachman en Kemy Agustien in de basis waren begonnen.

Tien minuten voor tijd kwamen de eilanders het dichtst bij een doelpunt, maar een inzet van Gino van Kessel werd van de lijn gehaald door Alexander Larín. Daardoor eindigt de WK-kwalificatiereeks van Curaçao in de derde ronde van de CONCACAF. In de afgelopen twee rondes rekende Curaçao af met Montserrat en Cuba.

Aruba - Saint Vincent & Grenadines 2-1
Ook Aruba maakt al geen kans meer op WK-deelname. Bondscoach Rini Coolen zag zijn land met 2-1 winnen, maar dat was niet genoeg voor een plek in de vierde ronde na de 2-0 uitnederlaag van vorige week. Erixon Danso van FC Emmen leek die verliespartij met twee doelpunten weg te poetsen, maar Tevin Slater maakte vlak voor tijd de allesbepalende uitgoal namens Saint Vincent & Grenadines.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.