Cummins is elfde keeper die scoort in Eredivisie

Reacties

Erik Cummins is de elfde doelman die een doelpunt heeft gemaakt in de Eredivisie. Op 7 november 2005 was Martin Pieckenhagen de laatste die dat lukte. Hij kopte tegen AZ de gelijkmaker binnen in de extra tijd.

Cummins is elfde keeper die scoort in Eredivisie

De keeper van Go Ahead Eagles scoorde met een lange uittrap, die pardoes over collega Jordy Deckers van Excelsior heenviel. Het betekende de 2-1 voor de ploeg uit Deventer, die vervolgens ook op gelijke hoogte kwam. In de extra tijd trok Excelsior echter via een benutte strafschop van Sander Fischer toch nog de zege naar zich toe.

Cummins (op foto met Xandro Schenk) toonde zich tegenover Fox Sports dan ook niet gelukkig. 'Ik heb niets aan dat doelpunt. We staan nog steeds met nul punten. Ik dacht dat er misschien een overtreding was gemaakt, maar opeens zag ik iedereen juichen en zat hij er dus in. Dat is leuk voor de statistieken en de geschiedenis, maar ik heb er niet zoveel aan op dit moment.'

Tien scorende doelmannen gingen Cummins voor in de Eredivisie. De meesten deden dat vanaf de strafschopstip, zoals Wim de Ron, Edwin van der Sar, Nico van Zoghel en Harrie Schellekens. Voordat Pieckenhagen in 2005 raak kopte, was Jan van Grinsven de laatste keeper die een velddoelpunt maakte. Namens FC Den Bosch redde hij in 1985 een punt door in de slotfase de 2-2 te maken tegen Roda JC met een intikker.

Scorende doelmannen in de Eredivisie

Naam Aantal goals Jaar Club(s)
Nico van Zoghel 7 1964-67 DOS en Go Ahead Eagles
Harry Schellekens 5 1983-84 FC Groningen
Tonny van Leeuwen 2 1967-69 GVAV-Rapiditas
Dré Saris 1 1958 BVV
Jan Nijhuis 1 1962 SC Enschede
Frans Hoek 1 1983 FC Volendam
Jan van Grinsven 1 1985 FC Den Bosch
Edwin van der Sar 1 1998 Ajax
Wim de Ron 1 1999 Cambuur Leeuwarden
Martin Pieckenhagen 1 2005 Heracles Almelo
Erik Cummins 1 2014 Go Ahead Eagles
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.