Cultspits Deeney kiest voor droomclub en voegt zich bij Chong

Reacties

Tahith Chong (door Manchester United verhuurd aan Birmingham City) heeft er een bijzondere ploeggenoot bij. De bonkige aanvaller Troy Deeney (33) stapt over naar Birmingham City, de club van zijn dromen.

Cultspits Deeney kiest voor droomclub en voegt zich bij Chong
© Pro Shots

Deeney geldt in het Engelse voetbal als absolute cultheld. Na een moeilijke jeugd met veel huiselijk geweld mocht hij op zijn vijftiende op een vierdaagse stage komen bij Aston Villa, maar hij skipte doodleuk de eerste drie dagen en wilde zich op de vierde dag alsnog melden. 'Ik wist namelijk dat er pas op de laatste dag een oefenwedstrijd zou zijn', zei hij daar later over. The Villans boden hem daarop (niet geheel verrassend) geen contract aan.

Rouwig is de in Birmingham geboren en getogen Deeney daar achteraf nooit om geweest, zo verklapte hij later, aangezien hij van jongs af aan al fan is van Birmingham City, de stadgenoot en aartsrivaal van Aston Villa. Hij stopte op zijn zestiende met school en ging voetballen voor amateurclub Chelmsley Town, terwijl hij werkte als metselaar. Hij had zó veel talent, dat hij fluitend de beste was bij Chelmsley. Het verhaal gaat dat hij de wedstrijd waarin hij gescout werd door het hoger aangeschreven Walsall (11-4 winst, zeven goals van Deeney) stomdronken was.

Desondanks pikte datzelfde Walsall (League Two) hem op, na vier seizoenen maakte hij de overstap naar Watford, dat toen in het Championship speelde. Na vijf seizoenen op het tweede niveau volgden vijf seizoenen in de Premier League, daarna degradeerde de ploeg, om vorig seizoen weer te promoveren. In totaal speelde Deeney (die in 2012 nog werd opgepakt wegens een vechtpartij in het centrum van Birmingham) er elf seizoenen, vlak na de start van zijn twaalfde seizoen is hij vertrokken hij bij de club.

Met een emotioneel statement nam Deeney eerder op de maandag al afscheid van Watford.  Diezelfde avond tekende hij bij Birmingham City, waar hij dus ploeggenoot wordt van Chong. De club heeft in het Championship acht punten verzameld uit vijf duels en staat achtste, en verwelkomt met Deeney dus een fan annex speler.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.