Cultheld Kruiswijk zet noodgedwongen punt achter carrière

Reacties

Arnold Kruiswijk zet na dit seizoen een punt achter zijn profloopbaan. De 34-jarige verdediger kampt al enige tijd met een rugblesssure en heeft in samenspraak met Vitesse besloten dat hij zijn voetbalschoenen over enkele maanden aan de wilgen hangt.

Cultheld Kruiswijk zet noodgedwongen punt achter carrière

Kruiswijk speelt al sinds 2014 voor Vitesse, maar kwam dit seizoen nog niet in actie door een slepende rugkwetsuur. De teller bleef vorig seizoen daadoor ook al op slechts vijf duels steken. Pogingen om terug te keren strandden telkens vroegtijdig. De laatste maanden trainde de routinier al niet meer mee.

Eredivisie-records
De voormalig jeugdinternational, die met Jong Oranje Europees kampioen werd in 2006 en 2007, schreef historie met Vitesse door in 2017 de KNVB-beker te winnen. Eerder dat jaar maakte Kruiswijk tegen Sparta Rotterdam na 303 duels zonder treffer - waardoor hij als cultheld gold - eindelijk zijn eerste goal in de Eredivisie.

Eerder vestigde Kruiswijk ook al een Eredivisie-record door op 10 september 2006 als speler van FC Groningen na negen seconden zijn eigen keeper Bas Roorda te passeren. Groningen was ook de club waarvoor hij het vaakst in actie kwam: 167 keer in totaal. Verder speelde hij voor Anderlecht, Roda JC en SC Heerenveen.

De Eredivisie raakt door het naderende afscheid van Kruiswijk een van zijn routiniers kwijt. Van de dit seizoen actieve spelers hebben alleen Willem Janssen (334) en Lasse Schöne (332) meer wedstrijden op het hoogste niveau achter hun naam staan. Kruiswijk speelde sinds het seizoen 2002/03 liefst 316 Eredivisie-duels. 

Trainer
Kruiswijk gaat zich nu richten op een loopbaan als trainer. Tijdens zijn revalidatie volgde de geboren Groninger al met succes de trainerscursus TC3, inmiddels is hij bezig met TC2. De linkspoot loopt de rest van het seizoen stage bij Vitesse Onder-16 onder begeleiding van trainers Tim Cornelisse en David Roig Garcias. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.