Cuenca raadt Barça-spelers verhuurperiode bij Ajax aan

Isaac Cuenca raadt aanstormende talenten van Barcelona aan om op tijdelijke basis voor Ajax te voetballen, als ze in Catalonië niet regelmatig aan spelen toekomen. Volgens de 22-jarige vleugelspits is het spel van de kersverse Nederlandse kampioen vergelijkbaar met dat van Barça.

Cuenca raadt Barça-spelers verhuurperiode bij Ajax aan

'Het blijft natuurlijk een persoonlijke kwestie, maar ik zou ze vertellen dat Ajax een goede optie is als je bij een vergelijkbare ploeg als Barcelona wil voetballen en minuten wil maken in de Champions League', vertelde Cuenca dinsdagochtend tegenover de Catalaanse sportkrant Mundo Deportivo.

'De manier van spelen is hetzelfde. Beide teams willen aanvallen en goed voetballen. Dat komt van pas met alle automatismen die we hier in de jeugdopleiding aangeleerd krijgen', weet Cuenca, die volgend seizoen in Amsterdam mogelijk wordt vergezeld door verdediger Marc Muniesa en middenvelder Sergi Roberto. De onderhandelingen zijn echter nog gaande.

Cuenca gaf eerder al aan graag nog een jaar in de Nederlandse hoofdstad te voetballen, aangezien hij dit seizoen door verschillende knieblessures slechts tot vijf officiële wedstrijden voor Ajax kwam. Dat beaamt hij nu opnieuw. 'Natuurlijk is deze club kleiner dan Barça, maar ik kom hier meer aan spelen toe. Ik wil bij Ajax blijven.'

LeerzaamNet als veel andere betrokkenen roemt ook Cuenca de inbreng van trainer Frank de Boer. 'Hij is echt de leider in de kleedkamer, iedereen respecteert hem. Bovendien weet hij heel veel van voetbal en zijn z'n trainingen erg leerzaam. En hij is erg aardig voor me geweest, vooral ook omdat hij Spaans spreekt', aldus een lovende Cuenca over de voormalige verdediger van Barcelona.

Waar Cuenca zelf hoopt ook volgend seizoen voor Ajax te voetballen, denkt hij dat er voor Christian Eriksen een toptransfer naar bijvoorbeeld Barcelona in het verschiet ligt. De nog altijd pas 21-jarige Deense middenvelder heeft volgens zijn Spaanse ploeggenoot alles in zich om bij een Europese grootmacht te voetballen. 'Hij is echt een speler van grote kwaliteit.'

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen